İOKBS bursluluk sınav puan hesaplaması nasıl yapılacak?

İOKBS bursluluk sınav puan hesaplaması nasıl yapılacak?

Adaylar bursluluk sınavına katıldıktan sonra aldıkları puanları nasıl hesaplayacaklarını araştırıyorlar. İOKBS bursluluk sınav puan hesaplama nasıl yapılacak? Puan hesaplama süreci nasıl işleyecek, doğru cevap ve yanlış cevap değerlendirmeleri nasıl olacak? Peki İOKBS bursluluk sınav puan hesaplaması nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İOKBS bursluluk sınavı sonuçları, 2024 sınav takvimi doğrultusunda 17 Mayıs'ta www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. 2023-2024 dönemi için gerçekleştirilen sınav, farklı sınıf seviyelerindeki öğrencileri kapsıyor ve sonuçlar büyük bir heyecanla bekleniyor.

Puan hesaplama süreci, öğrencilerin cevap kağıtlarının optik okuyucular ile okunması ve doğru-yanlış cevap sayılarının değerlendirilmesiyle başlar. Her test için yanlış cevapların üçte biri doğru cevaplardan çıkarılarak ham puanlar hesaplanır.

Bu ham puanlar, her testin ortalamasını ve standart sapmasını belirlemek için kullanılır. Öğrencilerin standart puanları ise, test ortalamaları ve standart sapmaları dikkate alınarak, tüm puanların ortalama 50 ve standart sapma 10 olacak şekilde dönüştürülmesiyle elde edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum