EKPSS Kura Başvurusu Ne Zaman Sona Erecek? Başvurular Nasıl Ve Nereden Yapılacak?

EKPSS Kura Başvurusu Ne Zaman Sona Erecek? Başvurular Nasıl Ve Nereden Yapılacak?

EKPSS kura başvurusu süreci başladı. Ne zaman sona erecek? Geç başvuru tarihleri ne zaman? Kura çekilişleri hangi kurum tarafından gerçekleştirilecek? Başvuru sürecini hangi kurum takip edecek? Başvurular nasıl ve nereden yapılır? Kimler başvuruda bulunabilir? 2022 yılında da başvuruda bulunan adayların yeniden başvuruda bulunmaları durumunda işlem yapmalarını gerektirecek nedenler nelerdir?

EKPSS kura başvurusu süreci başladı. 28 Nisan 2024 Pazar günü yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrasında bugün, adaylar tarafından sabırsızlıkla bekleniyordu. Peki başvurular ne zamana kadar devam edecek? Nasıl ve nereden yapılacak? İki farklı şekilde yapılacak olan başvuru sürecinde bu durumun belirlenmesine neden olan faktör ne olacak?

EKPSS kura başvurusu için süreç başladı. Kura çekilişi Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olarak gerçekleştirilecek. Başvuru süreci ise ÖSYM AİS ekranı üzerinden elektronik ortamda tamamlanacak. Bunun için gereken tek şey adayın T.C. kimlik numarası ve ÖSYM AİS şifresi olacak.

EKPSS Kura Başvurusu Ne Zaman Sona Erecek?

EKPSS kura başvurusu 6 Mayıs 2024 Pazartesi (bugün) itibari ile başladı ve 21 Mayıs 2024 Salı gününe kadar devam edecek. Başvuru sürecinni kaçıran adaylar için geç başvuru tarihleri ise 4 - 5 Haziran 2024 olarak ÖSYM tarafından hazırlanan takvime işaretlenmiş durumda.

EKPSS kura başvurusu için 2022 yılında yapılan EKPSS'ye giren engelli adaylar da işlem yapabilirler. Çünkü bu sınavın sonucu dört yıl geçerlidir. Yine 2022 yılında EKPSS kura başvurusu yapan adaylar da 2024 yılında yapılacak olan kura çekilişine dahil olabilirler. Bu süreçte adayın engel durumu ya da eğitim durumu ile ilgili değişiklik söz konusu oldu ise ön kabul ve taahhüt beyanı için işlem yapılması gerekecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum