DGS başvuruları başladı mı? DGS başvuruları ne zaman sona erecek?

DGS başvuruları başladı mı? DGS başvuruları ne zaman sona erecek?

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları ne zaman başlıyor ve ne zaman sona eriyor? 2024 DGS başvuruları 10 Mayıs'ta başlamış ve 20 Mayıs tarihine kadar sürecektir. Adaylar, başvurularını bu süre zarfında yapabilirler.

DGS başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar, DGS başvurularını 10 Mayıs 2024 tarihinden itibaren ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilirler. Başvuru süreci hakkında detaylı bilgiler 2024-DGS Kılavuzu'nda yer alır ve adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri önerilir.

2024 DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvuru ücreti 590 TL olarak belirlenmiştir.

DGS başvurularında geç başvuru şansı var mı ve ücreti nedir?

Evet, geç başvuru şansı vardır ve bu işlem 28 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilebilir. Geç başvuru ücreti, normal başvuru ücretinin %50 fazlası olarak hesaplanır.

DGS başvuru şartları nelerdir?

DGS'ye başvuracak adayların, meslek yüksekokulları veya açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmaları veya son sınıfta olup staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olmaları gerekmektedir. KKTC meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları ile yurt dışından denkliği kabul edilen adaylar da başvurabilir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan lisans programlarına yerleştirme işlemleri de bu kılavuzdaki esaslara göre yapılır.

Yabancı uyruklular veya hiçbir devletin uyruğunda olmayanlar DGS'ye başvurabilir mi?

Bu adaylar, T.C. uyruğuna geçmedikleri takdirde yükseköğretim programı kontenjanlarına yerleştirilmezler. Ancak, tercih sürecinden önce T.C. uyruğuna geçmeleri durumunda tercih işlemi yapabilirler. Bu durumdaki adayların uyruğunu değiştirdiklerini ÖSYM'ye dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir.

DGS 2024 sınavı ne zaman yapılacak?

DGS 2024 sınavı 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak.

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak

DGS sonuçları 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.