DGS başvuru ekranı

DGS başvuru ekranı

Ösym tarafından her yıl düzeli olarak yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurular alınmaya başlandı. Perki başvurular nereye yapılacak? Başvuru tarihleri ve diğer tüm detaylar haberimizde...

ÖSYM tarafından üniversitelerin ön lisans mezunlarının lisans düzeyindeki bir programa geçiş yapmalarını amaçlayan Dikey Geçiş Sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki, adayların merakla beklediği 2024-DGS başvuruları ne zaman yapılacak?

DGS, adayların lisans programlarına geçmeleri amacıyla düzenlenen bir sınavdır. Meslek yüksekokulları veya açık öğretim ön lisans bölümlerinden mezun olan adaylara (dört yıllık) lisans programlarına geçiş yapabilme fırsatı sunan Dikey Geçiş Sınavı için başvuru tarihleri ve sınav tarihleri belirlendi.

ÖSYM’nin yayımladığı sınav takvimine göre; DGS başvurular için süreç 10 Mayıs’ta başlayacak 20 Mayıs 2024’te tamamlanacak.

DGS başvurularını kaçıranlar için geç başvuru mahiyetinde olan başvurular 28 Mayıs 2024’te alınacak.

Dikey Geçiş Sınavı 30 Haziran'da uygulanacak. Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 14 Ağustos'ta açıklanacak.

Başvurular ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.