Atama bekleyen öğretmenlerin gözü kabine toplantısında

Atama bekleyen öğretmenlerin gözü kabine toplantısında

2024 yılı öğretmen atamaları ve kontenjan bilgileri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürütmüş olduğu çalışmalar sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı taşra ve Merkez teşkilatında yapmış olduğu ihtiyaç analiz neticesinde kendi ihtiyacı olan öğretmen sayısını tespit ederek konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile anlaşmaya vardı ve atanacak öğretmen sayıları belirlendi. Söz konusu öğretmen sayıları bugün açıklanacak. Peki açıklama ne zaman yapılacak? Öğretmenler göreve ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığının Maliye Bakanlığı ile varmış olduğu mutabakat neticesinde Bu yıl ataması yapılacak öğretmen sayıları belirlendi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin atamalarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı alındıktan sonra kamuoyuna bilgi verileceğini ifade etmişti. Söz konusu bilgilendirme işlemi için en yakın kabine toplantısının ardından yapılacak olan basın toplantısı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından tarih olarak bildirildi.

6 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanacak. Toplantının saat 15.00'da gerçekleşmesi planlanıyor. Toplantının ardından yapılacak olan açıklamada 2024 yılında atanacak olan öğretmen sayıları ve kontenjanları kamuoyu ile paylaşılacak. Kabine toplantısının kaç saat süreceği belli değildir.

Ataması yapılacak olan öğretmenler 2024-2025 eğitim öğretim yılında görev yapmaya başlayacaklar.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum