Norm Kadro Güncellemesi 2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Ne Zaman Yapılacak?

Norm Kadro Güncellemesi 2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Ne Zaman Yapılacak?

Norm kadro konusunda eğitim kurumu yöneticilerine ve öğretmenlere düşen görevler nelerdir? Öğretmenlerin nelere dikkat etmeleri ve gerekirse hangi konuda itiraz etmeleri gerekir? Nerede bir yanlış yapılırsa öğretmenler açıkta kalabilir? 2023 - 2024 Eğitim - Öğretim yılı güncellemesi ne zaman yapıldı? 2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılı güncellemesi ne zaman yapılacak?

Norm kadro konusu bugünlerde oldukça gündemde. Meb Hocam'a ulaşan öğretmenler, öğretmen atamaları öncesinde norm kadro güncellemesi yapılmasının iyi olacağı konusunda hemfikirler. Çünkü ders yükü ve şube sayısı ile ilgili bilgilerin eksik olması halinde okullarda norm fazlasının oluşması söz konusu olacak ve bu durum öğretmenlerin açıkta kalmalarına neden olacaktır.

norm-kadro.jpg

Bundan dolayıdır ki öğretmenlerin ısrarla norm kadro güncellemesi talebinde bulunmaları gerekir. Tam da bu noktada bilinmesi gereken detayları şu şekilde sıralayabiliriz:

• Eğitim kurumu yöneticilerinin, modüle girecekleri alanlar bazındaki ders yükleri, şube sayıları... gibi bilgiler kurumda çalışan öğretmenlere duyurulacaktır. Bu duyuru muhtemelen öğretmenlere modül girişinin çıktısı olarak verilir. Öğretmenler bu verileri dikkatli bir şekilde incelemeli, yanlış varsa düzeltilmesini talep etmelidirler.

• Yapılacak olan güncellemede veri girişlerinin tam ve doğru olması çok önemlidir. Aksi halde öğretmenlerin açıkta kalmaları durumu söz konusu olacaktır.

• Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen taleplerden eksik belge ya da çeşitli sebeplerle işlemi yapılamayanlar, eğitim kurumu müdürlüklerince sisteme işlenmelidir.

Tüm bu işlemlere göre öğretmenlerin branşlarındaki ders yükü ve norm kadro öğretmen sayısı öğretmenlere tebliğ edilmelidir. 2023 - 2024 Eğitim - Öğretim yılı norm kadro güncellemesinin 2 - 13 Ekim 2024 tarihleri aralığında yapıldığını ve 2024 - 2025 Eğitim - Öğretim yılı güncellemesi için henüz tarih verilmediğini belirtmek isteriz.

Gelecek yıl uygulamaya konulacağı tahmin edilen yeni müfredat kapsamında, norm kadroya farklı dersler ve buna bağlı olarak da eğitim kurumlarına farklı öğretmenler alınacağını tahmin ettiğimizi belirtmeden geçmemeliyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum