Yeni ÖMK “Devrim Niteliğinde Kanun”

Yeni ÖMK “Devrim Niteliğinde Kanun”

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili detaylar açığa çıkmaya devam ediyor. Kısa zaman sonra taslak metin üzerinde görüşmelerin başlayacağını vurgulayan Bakan Tekin, yeni kanunun Türkiye'de devrim niteliğinde olacağını ifade ediyor. Yeni ÖMK neden bu kadar gecikti? İşte merak edilenler

Öğretmenlerin güvenliğini ve itibarını koruyacak, öğretmenlerin seçiminden hizmet içi eğitim sürecine kadar hemen her alanda yenilenmiş başlığa sahip olacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bakan Tekin’e göre yeni kanun devrim niteliğinde. Peki neden bu kadar uzadı?

Katıldığı canlı yayın programı sırasında Öğretmenlik Meslek Kanunun taslağına dair açıklamada bulunan Tekin yeni kanun taslağının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başkanlığında kurula sunulduğunu ve kısa süre içinde taslak metin üzerinde görüşmelerin başlayacağını ifade etti. Yeni kanun metni paylaşıldığında görüş ve öneri doğrultusunda revizyon geçirebilecek.

Yeni ÖMK'da Ne Yer Alacak?

Bakan Tekin'e göre Türkiye'de öğretmen olma yolunda ilerleyenlerin hemen her alanda denetleneceği yeni kanun için “devrim niteliğinde” ifadesini kullanmakta oldukça manidar. Anayasa Mahkemesi tarafından kanunun iptali kanunun yeniden ele alınmasını gerektirdi. Bu sebeple yeni ÖMK’nın paylaşılması uzadı.

Yeni kanunda hem öğretmenleri hem de yöneticileri ilgilendiren pek çok yeni madde yer alacak. Öğretmenlerin mesleki kariyeri, şiddetten korunması, hizmetiçi eğitimleri başta olmak üzere bu anlamda fayda sağlayacak pek çok başlıkta yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum