Sınıfta kalma geri geldi! Bakan Tekin o soruyu yanıtladı! 12.sınıf devamsızlık affı…

Sınıfta kalma geri geldi! Bakan Tekin o soruyu yanıtladı! 12.sınıf devamsızlık affı…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 12. sınıf öğrencilerinin merakla beklediği devamsızlık affı kararıyla ilgili son kez konuştu. Sosyal medya hesabı üzerinden gençlere seslenerek uygulamanın devam edip etmeyeceğini duyurdu. İşte merak edilenler…

Lise öğrencilerinin okula devam zorunluluğu ile ilgili Bakan Tekin'den son dakika açıklaması geldi. Liselerde sınıf tekrarının yeniden geri geleceği ve sınıfta kalma uygulamasının 81 ilde tüm öğrenciler için geçerli olacağı yeni yılda paylaşılmıştı.

Bakan Tekin'in sözlerinde ilk kez yer verdiği sınıf tekrarı ve devamsızlık affı ile ilgili katı ve kuralcı yaklaşımı aradan geçen tam 4 ayın ardından uygulanmaya başlandı. Liselerde sınıf tekrarını geri geleceğini ve devamsızlık affının kaldırıldığını söyleyen Bakan Tekin bu konuda oldukça ısrarlı.

“Yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak.”

“Okul terki ile ilgili aşılamayan sorunların yaşandığı bir dönemde yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce mevzuatla ilgili değişiklik yapacağız” diyerek ön bilgilendirmeyi Eylül ayı öncesinde kamuoyu ile paylaşan Tekin, tüm bu süreçte planladıklarına tek tek hayata geçirmeye başladı.

Özellikle lise son sınıf öğrencilerinin bir umutla beklediği devamsızlık affı kararıyla ilgili geri adım atmayacağını da defaatle belirtti. “Liselerde sınıf tekrarının olmaması bizim gündemimizde. Dolayısıyla bununla ilgili tedbirler alacağız. Yeni dönem ile birlikte sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak.”

Geçmişte uygulanan ardından rafa kaldırılan sınıf tekrarı uygulamasının yeniden hayata geçirildiği bir dönemde devamsızlık affı ile ilgili geri adım atmayacağını sebepleri ile birlikte açıklayan Bakan Tekin, Mayıs ayında ani bir kararla 12. sınıf öğrencilerin lehine bir hamlede bulunur mu?

Henüz bu konuyla ilgili kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bakanlıktan gelecek yeni kararlar yakından takip ediliyor.

ÖNERİ LİNK: Bakan Tekin’den yeni karar! Milyonlarca öğrenci okullarda son dersini işleyecek!

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum