Bakan Tekin’den yeni karar! Milyonlarca öğrenci okullarda son dersini işleyecek!

Bakan Tekin’den yeni karar! Milyonlarca öğrenci okullarda son dersini işleyecek!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından önümüzdeki yıl itibariyle uygulanması planlanan müfredat değişikliği kararı ile öğrenciler geleneksel sistemle ders uygulamasını son kez kullanmış olacak. İlkokul, ortaokul ve lise kademesinde milyonlarca öğrenci eski müfredatla o Gün son dersini işlemiş olacak. İşte yeni müfredata dair Bakan Tekin'in o kritik açıklaması

Eğitimin kalitesini arttırmak öğrencilerin kendi öğrenme düzeylerine göre sınıflarda tam kapasite yer almasını sağlayabilmek için başlatılan yeni müfredat çalışmaları tamamlandı. Mayıs ayı öncesi konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor. Bakan Tekin geçtiğimiz günlerde katıldığı bir tören sırasında yeni müfredata yönelik bazı açıklamalarda bulundu. Gelenekselleşmiş müfredatı sabit bir müfredat olarak aktaran öğrenciyi ve eğitim kalitesini çağın gerisinde bırakan bir sistem olduğunu dile getiren Tekin, verdiği röportajda konu ile ilgili şu ifadeyi kullandı:

“Sabit bir müfredatın çağı yakalaması mümkün değil. Müfredat dinamik olmalı ve sürekli güncellenmeli”

bakan-tekinden-yeni-karar-milyonlarca-ogrenci-okullarda-son-dersini-isleyecek.png

“Dönemin Değişimine Adapte Olacak Bir Müfredat…”

Dönemin değişimine adapte olacak bir müfredatın önemli olduğuna dikkat çeken Tekin aslında bu değişimin bir başlangıç olduğunu hissettirdi. “Sürekli güncellenmeli, çağımızda her şey değişiyor. Çocukların gelişmeleri ve değişimleri göz ardı edilmemeli” diyerek o büyük değişimin sinyalini de verdi.

Bakan Tekin özellikle algı yaratmaya çalışan bir camiaya seslenerek “Yaptıklarımız herhangi bir revizyon değildir. Bunlar ciddi değişikliklerdir. Bize ve bize ait değerlerimizle inşa edilmiş, bizim referanslarımızın ışığında oluşturulmuş bir eğitim sistemi inşa sürecindeyiz. Ancak unutulmamalı ki bunun çalışmalarına bugün başlamadık. Bu yaklaşık 10 yıllık bir süreçtir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

13 Yorum