MEB Son Dakika! O öğretmenler için tek seferlik “İsteğe Bağlı Tayin” ekranı açıldı!

MEB Son Dakika! O öğretmenler için tek seferlik “İsteğe Bağlı Tayin” ekranı açıldı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen yıkıcı depremde ağır yara alan 10 ilde görev yapan öğretmenler için yeni bir karar alındı. Deprem bölgesinde olup öğretmenlik yaparken depreme yakalananlar, deprem sonrasında farklı illere yerleşenler için yeniden başvuru ekranı açılıyor. İsteyen öğretmenler yer değiştirme hakkını kullanabilecek

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen yıkıcı depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Pek çok kişi deprem bölgesinde gerçekleştirilen yeniden dönüşüm projeleri kapsamında evlerine kavuştu. Birçoğu konteyner kentlerde hayatını sürdürmeye devam ediyor.

Tüm milletin hep birlikte seferber olduğu asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından bölgede oluşan ağır hasar giderilmeye çalışılıyor. Can ve mal kaybının yaşandığı, tüm milletin tek yürek olduğu, birlik ve beraberliğin yürekten örneğinin resmedildiği deprem bölgesinde öğretmenlerde unutulmadı.

Öğretmenler Eski Görev Yerine Dönüyor!

Depremden etkilenen 10 ilde görev yapan öğretmenler isteğe bağlı olarak yeniden deprem öncesinde görev yaptığı illere geçiş yapabilecek. Kahramanmaraş depremi sırasında o 10 ilde görev yapan eğitimciler deprem sonrası farklı illere tayinini istemiş ve bu illerde görevini yapmaya devam etmişti. Aradan geçen ayların ardından bu 10 ilde görev yapan öğretmenler isterlerse geri dönebilecek.

İsteğe Bağlı Yer Değişikliği Başvuru Ekranı

Öğretmenler için açılan iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları için Bakanlık MEBBİS platformunu aktif hale getirdi.

Deprem öncesinde görev yaptığı ile yeniden dönmek isteyenler; Bakanlığın kesintisiz erişime açılan mebis.meb.gov.tr platformuna girerek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme talebini iletebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.