1 milyona yakın kişi akın etti! MEB’den teşekkür mesajı!

1 milyona yakın kişi akın etti! MEB’den teşekkür mesajı!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı ile kamuoyuna duyurulan yeni müfredat Bakanlığın sitesi üzerinden paylaşıldı. Taslak metin olarak paylaşılan yeni müfredatı inceleyen ve programı indirenlerin sayısı 1 milyonu aştı. Bakan Tekin'den tüm destekçilere teşekkür mesajı geldi. İşte detaylar

Yeni müfredat Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden paylaşıldığından itibaren büyük ilgi gördü. Eğitimcilerin ve akademisyenlerin öneri ve isteklerine açık hale getirilen özel bir alan oluşturuldu. 7 gün boyunca siteye akın eden onlarca kişi yeni müfredatı bilgisayarına indirerek incelemek istedi.

Ortaya çıkan rakamlar bir hayli yüksekti. Dökümanları indirenlerin sayısı 1 milyon 372 bine ulaştı. Bakan Tekin’e göre bu çok devasa bir rakam. “Benim açımdan bu oldukça değerli” diyen Tekin,

“Problemleri kamuoyu ile beraber çözmek isteyen ve istişare süreci ile yürütmek isteyen bir Bakan olarak mutluluk vericiydi ifadesini kullandı. 1.5 milyona yakın kişinin indirdiği yeni müfredat hakkında görüş ve önerilerini bildirenlerin toplam sayısı 45 bini geçti.

Bakan Tekin “Tüm bu süreçte görüşlerini bildiren ve kanaat ifade eden kişilere teşekkür etmek istiyorum” diyerek yapıcı tüm mesajlara açık olduğunu dile getirdi.

Yetkin ve erdemli insan yetiştirme temeli üzerine kurgulanmış yeni müfredatta öne çıkarılan yaklaşım “sadeleştirilmiş ve derinlemesine öğrenme” içeren bir zemin oluşturmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum