Yks'ye çalışmak için lise öğrencilerine devamsızlık hakkı

Yks'ye çalışmak için lise öğrencilerine devamsızlık hakkı

Lise öğrencilerinin bütün iş ve işlemleri ortaöğretim kurumları yönetmeliği tarafından düzenlenir. Lise son sınıfta öğrenim gören bir öğrenci Yks'ye çalışmak için devamsızlık yapabilir mi? Detaylar haberimizde...

8 Haziran tarihinde düzenlenecek olan Yks'nin hemen ardından 14 Haziran'da 2023 2024 eğitim öğretim yılı sona erecektir. Peki lise öğrencileri Yks'ye çalışmak için okuldan izin alabilirler mi?

En fazla kaç gün devamsızlık yapabilirler? Öğrencilerinin son yıllarda yapmış oldukları devamsızlıklar sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumlarında devamsızlık takibini sıkılaştırmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde lise öğrencilerinin devamsızlık yapmalarını zorlaştıracak şekilde değişiklikler yapmıştır.
Devamsızlık kuralına uymayan öğrencilerin tüm notları 100 dahi olsa yönetmek gereği sınıfta kalma durumları söz konusu olacaktır. Peki bu yönetmelik maddesi hangi maddedir?

O madde ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin 36. maddesidir.

MADDE 36-5.a) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Devamsızlık yapacak olan öğrencilerin yukarıdaki maddeyi dikkate alarak devamsızlık yapmaları gerekmektedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum