YKS ikinci geç başvuru ekranı kapandı mı? YKS sınav giriş belgesini görüntüle!

YKS ikinci geç başvuru ekranı kapandı mı? YKS sınav giriş belgesini görüntüle!

Bu yıl YKS sınavına girecekler için ikinci geç başvuru ekranı hala aktif mi? Sınava başvurmakta gecikenler için bir şans daha verilir mi? 2024 YKS sınav giriş belgesi nasıl görüntülenir? İşte detaylar

YKS sınavı bu yıl 8-9 Haziran tarihlerinde uygulanacak. Adaylar sınava girmeden önce sınav giriş belgelerini inceleyerek sınav yeri, sınav binası ve sınav salonu hakkında bilgi sahibi olabilecek.

2024 YKS sınavı için başvuruları Mart ayı içinde alındı. YÖK aldığı bir kararla 25-28 Mart tarihleri arasında geç başvuru tarihlerini kaçıranlar için ikinci bir hak sundu. YÖK'ün ilk kez böyle bir karar almasının ardından YKS sınavına başvurmakta gecikenlere yeniden böyle bir hak tanınır mı? İkinci geç başvuru ekranı kapandı mı? sorgulanmaya başlandı.

Konu ile ilgili Yükseköğretim Kurulu tarafından resmi bir açıklama bulunmuyor. Mart ayı içerisinde alınan başvuru ekranı şu anda aktif değil.

2024 YKS Sınav Giriş Belgesi Görüntüle!

Bu yıl YKS sınavına girecek öğrenciler sınav giriş belgelerini merak ediyor. Sınav giriş yerini öğrenebilmek için YKS sınav giriş belgesini görüntüleyebilmek için sorgulamalar başladı. Bu yıl sınava girecek adaylar ais.osym.gov.tr adresi üzerinden sınav giriş belgesine ulaşabilir.

ÖSYM sınavdan yaklaşık 10 gün önce sınav giriş bilgilerini erişime açık hale getirecek. Yapılan hesaplamaya göre bu süre Mayıs ayının son haftasına denk geliyor. Öğrenciler büyük ihtimalle Mayıs ayının son haftası itibariyle sınav giriş belgelerine erişebilecek.

ÖSYM erişime açık hale getirdiğinde adaylar YKS sınav giriş belgesi görüntüle linkine tıklayarak sorgulama yapabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.