Yeni Müfredat İlkokul Sosyal Bilimler Derslerinde Hangi Konulara Yer verilecek?

Yeni Müfredat İlkokul Sosyal Bilimler Derslerinde Hangi Konulara Yer verilecek?

Yeni müfredat ilkokul tarih ve sosyal bilimler ders konuları içerisinde neler yer alacak? Siyasi ve askeri konuların yanında nelere değinilecek? Öğrenciler hangi konularda saha araştırması yapacak ve neleri sorgulayacaklar? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Birleşmiş Milletler konseyi için verilen hangi mesaj incelenecek? Öğrencilere hangi konularda proje ödevleri verilecek?

Yeni müfredat ilkokul konuları içerisinde Türkiye'nin insani yardımları yer alacak. Tarih derslerinde sömürgeciliğin şekil değiştirmesi ve Filistin meselesi de yer alacak. Öğrencilere proje ödevleri hazırlatılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen Dünya 5'ten Büyüktür mesajı irdelenecek. Hatta bu mesajın küresel yankılarına yönelik araştırmalar da yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, yeni müfredat içerisinde, Dünya genelinde yaşanan güncel sorunlar öğrencilere ders olarak okutulacak.

Buna göre Birleşmiş Milletler ve IMF'nin kuruluşu, Filistin meselesi ve sömürgeciliğin şekil değiştirmesi gibi konulara yeni müfredat ilkokul konuları içerisinde yer verilecek. Kıbrıs sorunu, Pontus ve Ermeni iddialarının asılsızlığı gibi konulara yönelik kitaplar, öğrencilere okutulacak kitaplar listesine dahil edilecek.

Yeni Müfredat İlkokul Konuları Arasında Başka Neler Var?

Yeni müfredat ilkokul dersleri işlenirken öğrenciler örnek metin ve faaliyetlerden yola çıkacak ve siyonist faaliyetleri ve Filistin meselesini, hakkaniyetli davranmanın önemi açısından değerlendirecek.

Yeni müfredat ilkokul tarih derslerinde sadece siyasi ve askeri konular yer almayacak; insanın öne çıkarıldığı sosyal tarih konuları da ders içeriğine eklenecek.

Sosyal Bilimler derslerinde öğrenciler saha araştırması yapacak. Öğrencilere sorgulayıcı proje ödevleri verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Birleşmiş Milletler Konseyi'nde, sadece beş daimi üyeye veto hakkı veren yapıya yönelik sarf ettiği, "Dünya 5'ten büyüktür" mesajının anlaşılması ve incelenmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum