Ücretli öğretmenlere bu ay ne kadar maaş yatacak?

Ücretli öğretmenlere bu ay ne kadar maaş yatacak?

Hesabımızı haftada 30 saat derse giren bir öğretmen üzerinden yapacağız.Ücretli öğretmenlere resmi ve idari tatillerde herhangi bir ek ders ödemesi yapılmadığını hatırlatarak hesabımıza başlayalım. Ücretli öğretmenler 1 Nisan, 8 ve 12 Nisan, 23 Nisan tarihlerinde ek ders alamayacaklardır.

Dolayısıyla nisan ayında ilan edilen toplam 7 günlük tatil sebebiyle 22 Günlük çalışma günü süresi ücretli öğretmenlere 15 gün olarak yansımıştır.
Nisan ayında toplamda 15 gün derse giren Ücretli öğretmenler ay sonunda 90 toplam derse girmiş oldular. Ayrıca girmiş oldukları aylık toplam ders saatinin yarısı kadar da ücretli öğretmenlere ek ödeme yapılmaktadır.

Yani 90'ın yarısı 45 artı 90 = 135 saat nisan ayı ek ders ücreti olarak hesaplanır.
Hesaplanan söz konusu saat aylık ek ders ücreti ile çarpılır.

135 x 105 = 14175 Türk lirası ücretli öğretmenlerin nisan ayı ek ders ücreti olarak hesaplanır. Söz konusu ücretlerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacaktır.

Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri kadrolu ve sözleşmeli öğretmenliğini ek ders ücretleri ile aynı tarihte ödenmeyebilir. Ancak her halükarda ayın 15'inden önce ücretlerini hesaplara yatırılacağı kesinleşmiştir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.