Ortak Sınavlar Yeniden Düzenleniyor

Ortak Sınavlar Yeniden Düzenleniyor

Ülkemiz genelinde 26 ve 27 Mart tarihinde ulusal ölçekli 28 Mart tarihinde ise il bazında ortak sınavlar düzenlendi. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı bu sınavlara katılamayan öğrenciler için tekrar 18 Nisan tarihinde sınavlar düzenleneceği bakanlık tarafından bildirilmişti. Peki Bakanlığın yapmış olduğu bildiride ortak sınavlarla ilgili hangi önemli hususlardan bahsedilmektedir. Detaylar haberimizde...

Ülkemizde 6'ncı sınıflara ve 9'uncu sınıflara uygulanan ortak sınavlarla ilgili olarak süreç hala devam etmektedir. 2'nci dönem 1'inci ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için 18 Nisan tarihinde Ortak sınavların yenileneceği bildirilmişti.

Geçerli mazeret sunmaları durumunda giremedikleri sınava katılabilme Hakkı edilen öğrenciler için 18 Nisan tarihinde sınavlar düzenlenmeye başlandı.

Söz konusu öğrencileri sınava girebilmeleri için sınavdan en geç 5 gün sonra okullarına sınava gelememelerini gerekçelerini yazılı olarak bildirmeleri gerekmektedir.

Yazılı olarak yapılacak olan bildirilerin okul yönetimi tarafından dikkate alınması da İlköğretim ve ortaöğretim kurumları yönetmeliğince düzenlenmiştir. Buna göre sağlık raporu veren ve öncesinden izin dilekçesi doldurularak durumu bildiren, okula gelmeyen öğrencilerin sınavları mazeret sınavı dahilinde uygulanacaktır.

İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın mazeret sınavına girecek öğrencilerle ilgili dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili yayınlamış olduğu o belge.

belge-mazeret-sinav.jpg

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.