Okullarda Hıdırellez etkinlikleri yapılacak mı?

Okullarda Hıdırellez etkinlikleri yapılacak mı?

6-7 Mayıs tarihlerine denk gelen geleneksel Türk bayramlarından olan Hıdırellez Şenlikleri okullarda yapılacak mı? Konuyla ilgili resmi dayamak nedir detaydan haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı bütün okullarda kutlanacak olan belirli gün ve haftalarla ilgili olarak bir çizelge yayınlanmıştır. Okul yöneticileri söz konusu ile ilgili öğretmenlere sene başı öğretmenler kurulunda görev verirler.

Belirli gün mü haftaların içerisinde yer alan milli bayramlar ve 10 Kasım gibi önemli anma günleri ayrı bir titizlikle tertip edilse de diğer gün ve haftalarda belirli etkinliklerin yapılması zorunludur.

Söz konusu görevler İmza karşılığı öğretmenlere dağıtılır ve tebliğ edilir.
Yapılacak etkinlikler ise önceden okul müdürünün onayına sunulur Ve etkinliğin ardından etkinlik raporu okul idaresine teslim edilir.

Ancak Hıdırellez ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı önemli gün ve haftalar içerisinde herhangi bir gün bulunmamaktadır. Ancak Türkçe ve sosyal bilgiler gibi derslerin içerisinde işlenen konu ile ilgili okullarda etkinlik yapılabilir.

Yapılacak olan etkinliklerin geniş çaplı olması durumunda okulda yapılacak olan Hıdırellez etkinlikleri ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bilgi verilmesi ve söz konusu günde yapılacak etkinliğin büyüklüğüne göre Ayrıca izin alınması gerekebilir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum