Okul Müdürlerinin Dikkatine, Yeni Sisteme Cuma Günü Geçiliyor

Okul Müdürlerinin Dikkatine, Yeni Sisteme Cuma Günü Geçiliyor

Elektronik ortamda düzenlenen yazışma işlemlerine bir yenilik daha gelmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı yazıya göre okullarda tamamen dijital ortamda gerçekleştirilen yazılar dys (doküman yönetim sistemi) üzerinden yapılmaktadır. Ancak en e posta işlemleri için kurumlara tahsis edilen e posta adresleri sürekli hata vermesinden dolayı verimli olarak kullanılamıyordu. Bakanlık son yayınladığı yazıda da belirttiği üzere cuma gününden itibaren yeni sisteme geçilecek. İşte detaylar...

Yeni elektronik posta sistemine geçilmesinin en büyük sebebi kurumlara verilen e posta sistemleri sürekli olarak tekrar eden hatalardır. Söz konusu eksikliklerin giderilmesi ve mail sisteminin daha işlevsel kullanılması için Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir sisteme yöneldi.

Okulların meb.k12.tr uzantılı okul mail hesaplarının faaliyete girmesi için süreç 5 Nisan Cuma günü başlamayacaktır. Konuyla ilgili okullara Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından resmi yazılar gönderildi.

resmi-yazi.jpg

Söz konusu resmi yazıda "Bakanlığımız ve TÜBİTAK kurumu ile yapılan işbirliği çerçevesinde tüm resmi eğitim kurumlarımızın kullanımı için yerli ve millî imkanlarla geliştirilmiş kurumsal yeni e-posta sistemi hazırlanmıştır. MEBBİS sistemi ile entegre olarak çalışması sağlanan yeni e-posta sisteminin 05/04/2024 Cuma günü devreye alınması planlandığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından bildirilmiştir." söz konusu durumdan bahsedilmiştir.

E posta sisteminin kurulumları için tıklayınız.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.