Öğrenciler Bu Yıl LGS'ye Kendi Okullarında Giremeyecekler

Öğrenciler Bu Yıl LGS'ye Kendi Okullarında Giremeyecekler

2 Haziran tarihinde düzenlenecek olan LGS için geri sayım başladı. bu yıl LGS'de farklı bir sınav düzeni kullanılacaktır. Geçen sene ve önceki yıllarda öğrenciler kendi okullarında sınava girmekteydiler. Ancak bu sene bu kural değiştirildi. Peki öğrenciler sınavlara nerede girecekler? Detaylar haberimizde…

2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanacak olan LGS Bir önceki yıllarda uygulanan sınava göre farklılıklar barındırmaktadır. Bu yıl öğrenci başvuruları geçmiş yıllarda olduğu gibi bakanlık tarafından yapılmadı. sınava girecek olan öğrencilerin başvuruları öğrenci velileri tarafından isteğe bağlı olarak gerçekleştirildi.

Geçmiş yıllarda ise söz konusu başvurular otomatik olarak tüm öğrenciler adına bakanlık tarafından yapılmaktaydı. Dolayısıyla bu sene sınava girecek öğrenci sayısında belirgin bir azalış yaşanmıştır. Azalan öğrenci sayısından dolayı 2024 yılında uygulanacak olan LGS il ve ilçe merkezlerinde sınav merkezi olarak belirlenmiş olan okullarda gerçekleştirilecektir.

Yani bu sene öğrenciler kendi okullarında sınava giremeyeceklerdir. Sınav merkezi olarak belirlenmiş okullar daha önce bakanlık tarafından il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince tespit edilmiştir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum