O Öğretmenler 5 Gün Daha İzin Verildi

O Öğretmenler 5 Gün Daha İzin Verildi

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen resmi yazıda belirli branşlarda görev yapan öğretmenlerin 15 - 19 Nisan tarihlerinde üzerlerine tanımlı dersleri okutmak üzere okullara gelmeyecekleri belirtildi. Peki bu öğretmenler için neden böyle bir uygulamaya gidildi detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün E-57750415-480.99-98692055 sayılı 13.03.2024 tarihli resmi, yazısı gereği; 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. Dönem 1. Yazılı sınavlarının 6. Sınıf Türkçe ile 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı günü; 6. Sınıf Matematik ile 9. Sınıf Matematik dersleri için 27 Mart 2024 Çarşamba günü ülke genelinde ortak sınav olarak düzenlendi.

olcme-degerlendirme-ust-yazi.jpg

6. sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınavında çoktan seçmeli sorularla beraber açık uçlu sorular da yer aldı. Bu kapsamda, 6. Sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınavına ait öğrenci cevap kâğıtlarının puanlanması Ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır.

gorev-verilecek-olan-ogretmenler.jpg

Ancak söz konusu Türkçe Dersi sınavının puanlanabilmesi için bakanlık tarafından yeterli sayıda öğretmen görevlendirilmesi gerekmektedir.

Bu sebepten dolayı Türkçe Dersi açık uçlu soruları 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında puanlanacaktır. Söz konusu görev için öğretmenler belirlenmiş olup valilik talimatıyla beraber okullara yazılar gönderilmiştir. Seçilen öğretmenler 15-19 Nisan tarihlerinde okula gelmeyeceklerdir. İl Ölçme ve Değerlendirme Merkezinde ortak sınavların puanlanması için çalışacaklardır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.