Müjde! Memur ve Memur Emeklilerine Kira Desteği Yasası Meclisten Geçti

Müjde! Memur ve Memur Emeklilerine Kira Desteği Yasası Meclisten Geçti

Meclisten Memurlara ve memur emeklilerine Müjde niteliğinde bir haber geldi. Memur ve memur emeklilerine kira desteği yapılacak. Söz konusu kira desteği ne zaman yapılmaya başlanacak? Kira desteği ile ilgili belirlenen şartlar nelerdir? Kaç TL tutarında kira desteği yapılacak?

Artan konut kiraları sebebiyle bir evi olmayan memur ve memur emeklileri büyük problemler yaşamaktadırlar. En büyük temel ihtiyaçlardan biri olan barınma son zamanlarda büyük bir sorun haline gelmiştir.

konut-1-001.jpg Söz konusu sorunu memur ve memur emeklileri bazında ortadan kaldırabilmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi bir kanun çıkaracak. Söz konusu kanun ile beraber memur ve memur emeklilerine kira desteği yapılacak.

konut-1.jpgMüjde niteliğinde olan bu destek kirada oturan kendisine veya eşine ait herhangi bir konut bulunmayan memur ve memur emeklilerine yapılacak. Söz konusu yasa tasarısı kanun haline geldikten sonra belirtilen asgari tutarın altında hane halkı geliri olması durumunda memur ve memur emeklilerine kira yardımı yapılacak.

Kanun teklifi resmi gazetede yayınlandıktan 3 ay sonra yürürlüğe girecek.
Memurlara maaşına belli bir oran tutarında yapılacak olan kira desteği için yakın bir zamanda bilgi verilecek.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

13 Yorum