MEB eğitim sistemini UPDATE etmesi iyi mi olacak, kötü mü olacak?

MEB eğitim sistemini UPDATE etmesi iyi mi olacak, kötü mü olacak?

Türkiye'nin eğitim sistemi 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren yeni bir müfredat modeli olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne geçişi planlamaktadır.

Bu yeni müfredat, öğrencilerin bilgiyi ezberlemek yerine anlamalarını, sorgulamalarını ve uygulamalarını teşvik edecek şekilde tasarlanmıştır. İnteraktif öğrenme yöntemlerine ağırlık verilerek, öğrencilerin derslere aktif katılımı hedeflenmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın taslağını kamuoyu ile paylaşmış ve vatandaşların görüşlerini beklediklerini belirtmiştir. Müfredat taslağı, akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarının katkılarıyla hazırlanmıştır ve bir hafta süreyle kamuoyunun görüşüne açık olacaktır.

Yeni müfredat, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak ve Eylül ayında yürürlüğe girecektir. Müfredat, milli ve manevi değerlerin günlük yaşam ve hikâyelerle somutlaştırılmasını, eleştirel düşünmeyi teşvik etmeyi ve sosyal sorumluluk projelerine öğrenci katılımını hedeflemektedir.

Öğrencilere farklı alan becerileri kazandıracak olan bu yeni yaklaşım, test odaklı değerlendirmelerden uzak, yorum odaklı çalışmaları öne çıkaracak ve öğrencilerin farklı bakış açılarına saygı duymalarını teşvik edecek şekilde tasarlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum