Meb Dolarla Maaş Almaya Hak Kazanan Öğretmenleri Açıkladı

Meb Dolarla Maaş Almaya Hak Kazanan Öğretmenleri Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapmakta olan öğretmenler yurt dışında öğretmen olabilmek için yazılı sınava girmişlerdi. Ardından düzenlenen sözlü mesleki yeterlilik sınavının sonuçları da derlenerek yurt dışında görevlendirilecek öğretmenler belli oldu. Sonuç sorgulama ekranı ve detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yaparken Bakanlığın yayınladığı yurt dışı öğretmenlik ilanına başvurup ilgili sınavlara geçerek yurt dışında görev yapmak mümkün.
Söz konusu öğretmenler yurt dışında avro ve dolar cinsinden maaş alacaklar Türkiye'deki maaşları da aynen yatmaya devam edecek.

Söz konusu görevlendirme işlemleri 2 yıldan 4 yıla Oradan da 5 yıla kadar uzatıldıktan sonra öğretmenler en nihayetinde yurda geri dönüş yapacaklardır.
Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı kılavuzda her branş için farklı kontenjan verilmiş olup belirli ülkeler belirli kontenjanlar ile ayrılmıştır.
Avrupa Birliği ülkelerinden Türkiye Cumhuriyetlere oradan Arap yarımadasına kadar birçok ülkeye öğretmen görevlendirilmesi yapılmıştır

İşte yüksek öğretim ve yurt dışı eğitim genel müdürlüğü tarafından yapılan yurt dışında görevlendirilecek okutma ve öğretmenlerin 2024 yılında yapılan mesleki yeterlilik sınav sonuç bilgileri sorgulama ekranı.
Sınav sonuç sorgulama ekranı için tıklayınız.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum