Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kapsamında Okul Müdürlerine Görevler Verilecek

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kapsamında Okul Müdürlerine Görevler Verilecek

2021 yılından bu yana Haziran ayının ilk haftası Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak kutlanmaktadır. Söz konusu Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında okulların yürütmesi gereken etkinlikler bulunmaktadır. Hangi etkinliklerin ne zaman yapılacağı konusunda okul yöneticilerine büyük işler düşmektedir. Peki hangi görevler okul yöneticilerine verilecek? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim bakanlığına bağlı her tür ve seviyedeki tüm eğitim kurumlarının tabi olduğu İlgi Yönetmelik'te Haziran ayının ilk haftası "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak belirlenmiş olup 2021 yılından beri kutlanmaktadır.

Hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla; bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

hayat-boyu-ogrenme-haftasi-etkinlikleriii.jpgSöz konusu haftanın tüm eğitim kurumlarının kendi bünyesinde kutlanmasının yanı sıra, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, aydınlatan, öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren geniş kapsamlı etkinliklerin il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinesinde yapılması planlanacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.