Bu sabah AUZEF vize sınavına girecek O Adaylar sınava alınmayacak!

Bu sabah AUZEF vize sınavına girecek O Adaylar sınava alınmayacak!

AUZEF vize sınavı başta olmak üzere ÖSYM’nin düzenlediği sınavlara girecek olan her öğrenciyi ilgilendiriyor. Kimliğin kaybolması, geçersiz olması durumunda sınav salonuna alınmayan öğrenci neler yapabilir?

Cumartesi günü başlayan AUZEF Vize sınavları Pazar günü sabah ve öğle olmak üzere toplamda 3 oturum da tamamlanacak. AUZEF sabah oturumu saat 09.30 öğle oturumu ise saat 14.00 itibariyle başlayacak. Sınav günü bazı aksilikler yaşanabiliyor. Adaylar farkında olmadan kimliğini unutabiliyor. Sınav yerine ulaştıktan sonra kimliğini olmadığını fark eden aday ne yapabilir?

Sınava girecek adayların öğrenci kimlik kartı ve sınav giriş belgesi ile birlikte sınav salonunda yer alması yeterli oluyor. Ancak farkında olmadan kimlik kartını unutan bir öğrenci telaşa kapılmadan önce ne yapmalı?

Kimliğini Unutan Öğrenci Ne Yapmalı?

Kimliğini unutan veya geçersiz bir kimlik kullandığı için sınav salonuna alınmayan öğrenci paniğe kapılmadan önce en yakındaki İl/İlçe Nüfus Müdürlüğü veya İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvurabilir.

5 Mayıs Pazar sınav gününe özel sınav merkezlerinin yakınlarında yer alan, acil durumlar için açık olacak kurumlar 07.00 ile 10.00 arasında kullanılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.