Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Norm Sorunu

Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Norm Sorunu

Çağın en büyük gerekliliklerinden olan bilgi ve iletişim teknolojilerini öğrencilere aktarmakla görevli öğretmeni olan bilişim teknolojileri öğretmenleri doğru sorunu yaşamaktadırlar. Söz konusu ne olursa sorunu hangi sebeplerden dolayı kaynaklanmaktadır? Çözmeye kavuşması adına hanki adımlar atılmıştır? Ne yapılmalıdır? Detaylar haberimizde?

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de bilişim teknolojileri ve kodlama alanlarında eğitimler verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ortaokulların tüm kademelerine ve liselerin tüm kademelerine seçmeli bilişim teknolojileri ve kodlama dersleri yerleştirmiştir.

Söz konusu bilişim teknolojileri ve kodlama dersleri bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından okutulmaktadır. Ancak söz konusu dersler sadece ortaokulların 5. ve 6. sınıflarında ve hazırlık uygulaması olan liselerde sadece tek sınıfa zorunludur ve iki saattir.

Okullarda ise bilişim teknolojileri öğretmenleri genelde beşinci ve altıncı sınıfların dersleri toplamı dikkate alınarak norm hesabına dahil edilirler.

Nispeten büyük okullarda 5. ve 6. sınıflar sayı bakımından yeterli oldukları için bu okullardaki bilişim teknolojileri öğretmenleri Norm fazlası olmazlar. Ancak daha küçük okullarda ise durum farklıdır. Her şubeden bir tane olan okullara bilişim teknolojileri normu açılmaz. Haliyle bu okullardaki öğrencilerimiz bu dersleri gerektiği şekilde alamazlar.

bilisim-siniflari.jpeg

Yazılım ve kodlama çağında sadece beşinci ve altıncı sınıflara ve bazı liselerin hazırlık sınıflarına zorunlu olan bilişim teknolojileri dersleri sebebiyle her okulda olması gereken bilişim teknolojileri öğretmenleri maalesef norm fazlası olmaktadır.

bilisim-kodlama-norm-sorunu.jpeg

Ancak bakanlığın 1500 adet yeni bilişim sınıfı kuracak olması da kodlama dersleriyle ilgili olumlu adımlar atılacağının sinyali olabileceği şeklinde de değerlendirilmektedir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum