Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 1300 TL Yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 1300 TL Yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan yardımlar için belli kriterler belirlenmiştir. Belirlenen kriterler çerçevesinde vatandaşlar başvuruda bulunabilecek. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, çocuk sahibi olan ailelere destek ödemesi sağlayacağını açıkladı. Söz konusu program çerçevesinde, 2015’ten bugüne çocuk sahibi olan ailelere çocuk başına ödeme yapılması ile ilgili talimat verdi. Sadece bir seferlik 1.300 liraya kadar verilen söz konusu ödeme, doğum yardımı olarak bilinmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocuklu ailelere sağladığı söz konusu destek, sosyal destek ödemesine ilişkin ayrıntılar, bakanlığın resmi internet sitesinden paylaşıldı.

Başvuru yapmak için sadece başvuru dilekçesinin talep edildiği bu destek ödemesine, Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahipleri, 15 Mayıs 2015 sonrası doğum yapmaları durumunda müracaat edebilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödeme tutarlarını şu şekilde açıkladı:

Birinci çocuk için 300 lira

İkinci çocuk için 400 lira

Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 lira

Dördüncü ve üzeri çocuklar için de her doğum başına 600 liralık ödeme yapılacak.

Başvuru için https://www.aile.gov.tr/sss/sosyal-yardimlar-genel-mudurlugu/dogum-yardimi/ adresi kullanılacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

16 Yorum