YSK seçim paraları ne zaman yatırılacak, sandık görevli ücretlerinin ödeneceği tarih belli oldu mu?

YSK seçim paraları ne zaman yatırılacak, sandık görevli ücretlerinin ödeneceği tarih belli oldu mu?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen 2024 yerel seçimleri sonrası sandık görevlisi ücretlerinin ödeme tarihleri merak ediliyor. Seçim sandık görevlileri, sandık kurulu başkanları, memurlar, parti üyeleri ve bina sorumlularına yapılan ödemelerin ne zaman yapılacağı sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. Vatandaşlar, "Seçim paraları yattı mı?" ve "Ne zaman yatacak?" gibi sorularla ödeme tarihlerini araştırıyor. YSK, çeşitli görevlere göre farklılaşan ücretleri ne zaman yatıracak?

Sandık görevli ücretleri, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Vatandaşlar, kendi yerel yöneticilerini belirledikten sonra, seçim görevlisi olarak hizmet verdikleri için alacakları ücretlerin haklı olarak ne zaman hesaplarına yatırılacağını merak ediyorlar.

Önceki seçimlerde olduğu gibi, bu seçimde de il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak özel hesaplar aracılığıyla ödemelerin yapılması bekleniyor. Sandık görevlileri, kimlik kontrolü, oy pusulası ve mühür dağıtımı, oy kullanımının denetimi ve sayım işlemleri gibi çeşitli görevleri yerine getirmişlerdi. YSK ödemelerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ödemelerin en geç Nisan ayı sonuna kadar yapılacağı tahmin ediliyordu. Fakat Mayıs ayı içerisindeyiz.

2024 YSK seçim sandık görevli ücretlerinin ne zaman ödeneceği, özellikle sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL olarak belirlenen ödeme detaylarıyla vatandaşlar tarafından sıkça sorgulanmakta ve araştırılmaktadır.

Görev alan vatandaşlar ödemelerin ne zaman gerçekleşeceğini çok merak ediyor. En kısa zamanda ödemelerinin yapılmasını istiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum