Kreş Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? İşte En Önemli Kriterler!

Kreş Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? İşte En Önemli Kriterler!

Kreş seçerken nelere dikkat edilmeli? Çok önemlidir bir ebeveynin bebeğini ya da küçük çocuğunu nereye ve kimlerin eline teslim ettiği... Çok önemlidir bir bebek ya da küçük çocuğun nasıl bir ortamda büyüdüğü... Tam da bu aşamada en önemlisi doğru kreş seçimidir. Çocukların keyifli zaman geçirebileceği, onlara zarar gelmeyecek, hayata katkısı olacak şeyler öğrenebilecekleri kreşler, çocuklarınızı hayata hazırlar ve özgüvenlerini kazanmalarına yardımcı olur.

Kreş seçerken nelere dikkat edilmeli? Ebeveynler bebeklerini ya da küçük çocuklarını kreşe göndermeye karar verirken zorlanırlar. Çünkü bu süreçte bebekleri ya da çocukları onlardan ilk kez ayrı kalacaktır. Ve tam da bu nedenle bebek ya da küçük çocuk, seçilen kreşin ilk günlerinde sürekli ağlar. Bu durum da beraberinde, "Çocuğum kreşte bir sorun mu yaşıyor?" tedirginliğini getirir. Bu olabilir belk. Ancak kreşe yeni başlayan pek çok bebek ya da çocukta aynı tpekileri görebilirsiniz.

Kreş seçerken nelere dikkat edilmeli? Bu konuda dikkatli bir seçim yaparsanız ve çocuğunuzu iyi bir kreşe yerleştirdiğinizden emin olursanız, şu konuda da şüpheniz olmamalı: Çocuğunuz bir süre sonra kreşe mutlaka alışacak.

Kreş Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kreş seçerken nelere dikkat edilmeli? İşte kreş seçerken dikkat edilmesi gerekenler:

• Kreş yönetimine, bir sınıfta en az iki öğretmen olup olmadığını sorun. Bunun anlamı, bir öğretmen hasta ise dahi diğer öğretmenin çocuklarla ilgilenebilecek olmasıdır.

• Okulu mutlaka gezin. Sınıflar yeterince büyük; ortalama çocuk başı 2.5 metrekare alan tanıyacak şekilde geniş olmalıdır. Sınıfların havadar ve aydınlık olduğundan emin olun.

• Çocuğunuzun kreşe alışma sürecinde onunla birlikte kalıp kalamayacağınızı sorun. Alışma süreci önemlidir. Gerekirse bunun için ebeveynlere bir oda ayrılmış olabilir.

• Geniş bir bahçesi bulunan, oyun alanlarına sahip kreşler, çocuklarınızın tam oyun çağında iken anılarına anı katmaları açısından tercih sebebi olacaktır.

• Temiz ve erişilebilir tuvaletler bulunmalı ve çocuklar gerektiğinde yardımlı ve gerektiğinde yardımsız olarak bu tuvaletlere gidebilmelidir. Ayrıca düzeli dişlerini fırçalayabilecekleri alanlar da bulunmalıdır.

Kreş seçerken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtlarına dair diğer ayrıntıları da Meb hocam içerisinde bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.