Bedelli askerlik yapacak olanlara kötü haber

Bedelli askerlik yapacak olanlara kötü haber

Toplamda 6 ay olarak belirlenmiş olan askerlik süresi daha öncesinde üniversite mezunları için 6 ay diğer ilkokul ve ortaokul lise ve önlisans mezunları için ise 12 aydı tek tip askerlik modeline geçilmesinden sonra bu süre bütün vatandaşlar için 6 ay olarak düzenlenmişti. Söz konusu süreyi belirli bir ücret karşılığında bir aya indirmek de mümkündür. Söz konusu ücretle yapılacak olan Askerliğe bedelli askerlik denmektedir. İşte bedelli askerlik için ödenmesi gereken tutarlara zam geliyor.

Tek tip askerlik modeline geçirdikten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde zorunlu vatani hizmet süresi 6 aya düşürüldü.

Eğitim durumuna bakılmaksızın bütün vatandaşlar artık 6 ay askerlik yapabilecek. Söz konusu 6 aylık askerlik süresini 1 ay zorunlu hizmete düşürerek kalan 5 ayı belirli bir ücret karşılığında yapmamak da mümkün. İşte bu tip askerlik modeline de bedelli askerlik denmektedir.

Bedelli askerlik 6 aylık enflasyon durumuna göre tekrar güncellenecek. Söz konusu güncelleme işlemi muhtemel suretle %20 ile 25 arasında bir zam ile gerçekleşecek. Şu anda bedelli askerlik miktarı 182.608 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Memurlara yapılacak olan enflasyon farkı oranı kadar da zam yapılacaktır. Söz konusu zam işlemi temmuz ayı itibariyle yürürlüğe girecektir.

Mevcut enflasyon farkına göre bedelli askerlik Temmuz ayında en az 219.167 TL'ye ulaşacak.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.