Ankara'da kulisler hareketli! Ekonomistten çarpıcı iddia! “Asgari ücretle ilgili çalışma var!”

Ankara'da kulisler hareketli! Ekonomistten çarpıcı iddia! “Asgari ücretle ilgili çalışma var!”

"Kulis bilgilerine ulaştım" - Asgari ücretle geçinmekte zorlananlar, enflasyondaki artışın etkisiyle maddi olarak ay sonunu getirmekte zorluk çekenler için yeni gelişmeler yaşandı. Bakan Işıkhan her ne kadar ara zam yapılmayacağını ifade etse de kulisten sızan bilgiye göre bu konu üzerinde bazı çalışmalar bulunuyor.

Temmuz ayında asgari ücret oranında herhangi bir ara zam beklemeyin” diyen Bakan Işıkhan’ın sözlerine rağmen ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz asgari ücretin artabileceğine yönelik bazı sinyaller verdi. Enflasyona bağlı olarak hemen her sektörde artan ürün fiyatlarının göz ardı edilmeyeceği düşünülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam gündemimizde yer almıyor. Emekli için ise enflasyon ya da sözleşme farkında bir zam yapılmayacak” demişti. Kamuoyuna yapılan bu duyuru sonrası yeni gelişmeler yaşandı.

Ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz'a göre Ankara kulislerinde bir hareketlilik söz konusu. Asgari ücretle ilgili çalışmalar planlanıyor. Ekonomiste göre aslında bu bir “lütuf değil zorunluluk” Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırının altında kalan vatandaşın maddi olarak kendini kalkındırabilmesi için bu artışın yapılması gerekiyor.

Son Söz Yine Cumhurbaşkanı’nın!

Dr. Şeref Oğuz “Asgari ücret halktan gelecek tepkiler ve işsizlik sebebiyle zaten arttırılmak durumunda” diyerek konuya farklı bir açıdan yaklaşıyor. Her ne kadar Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu konuya karşı çıksa da yine son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söyleyeceği de aşikar.

Hükümetin şu an için planladığı birden çok çalışma bulunuyor. Bu çalışmalardan biri asgari ücretin Eylül ayında yeniden arttırılması. “Kulis bilgilerine ulaştım” diyen ekonomist:

“Önce enflasyon 20-22 puan düşecek. Ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar” dedi. Ünlü ekonomist “Cumhurbaşkanı Erdoğan için seçenek oluşturuyorlar. Masada 4-5 farklı çalışma var” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.