2024 PTT personel alımı başvurusu nereden yapılır? Postacı, gişe ve büro görevlisi, şoför…

2024 PTT personel alımı başvurusu nereden yapılır? Postacı, gişe ve büro görevlisi, şoför…

PTT personel alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyenler için şartlar belli oldu. Personel alımı hangi gün başlayacak? Hangi pozisyonlara ne kadar alım yapılacak? İşte merak edilenler

PTT'de farklı pozisyonlara yönelik personel olarak çalışmak isteyenler iş başvurusu nasıl yapılır? KPSS'siz personel başvurusu yapılabilir mi? sorularını merak ediyor. Yılın belirli dönemlerinde resmi internet sitesi aracılığı ile personel alımına başlayan PTT'den yeni bir duyuru yapılması bekleniyor.,

Yakın zamanda alınması planlanan 10 bin yeni personel için henüz başvuru ekranı aktif edilmedi. Konu ile ilgili kurumun resmi sitesi yakından takip ediliyor. Peki personel alım ekranı aktif hale getirildiğinde kimler, nasıl başvurabilecek?

PTT Personel Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT her yıl dolgun sayıda personel alımı yapıyor. İş başvurusunda bulunmak isteyen adayların resmi internet sitesi üzerinden başvuru ekranını kullanarak bilgilerini girmesi yeterli oluyor. Farklı pozisyonlara yönelik sınav şartı istenebiliyor. Kazanılan puan doğrultusunda adaylar değerlendirmeye alınıyor. Sınava katılmak isteyen adaylardan PTT her yıl bir miktar para talep ediyor. Bu paranın o yıl için belirlenen miktarı üzerinden Ziraat Bankası'na ya da PTT üzerinden yatırılması isteniyor.

PTT Personel Başvuru Şartları Nelerdir?

PTT personel alım ilanı duyurulduğunda talep edilen bazı özel ve genel şartlar bulunuyor. Genel şartlar arasında başvuru sahibinin; T.C vatandaşı olması, 18 yaşını tamamlamış olması ve kamu haklarından mahrum kalacak bir cezası bulunmaması gerekiyor.

PTT ile Hangi Pozisyonlara Başvuru Yapılabilir?

PTT'de işe alım süreci başladığı anda başvurulabilecek olası pozisyonlar arasında şunlar yer alıyor:

  • Temizlik personeli

  • Postacı

  • Tekniker

  • Gişe ve büro görevlisi

  • Şoför

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum