Emekli Maaşı Banka Promosyonu İçin Son Başvuru Tarihi 30 Nisan Mı? Süre Uzatıldı Mı?

Emekli Maaşı Banka Promosyonu İçin Son Başvuru Tarihi 30 Nisan Mı? Süre Uzatıldı Mı?

Emekli maaşı banka promosyonu, gündemde kendine ilk olarak 23 Mart 2024 Cumartesi günü yer edindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yerel Seçim mitinglerinde, kamu bankalarının emekli promosyon miktarını 8.000 - 12.000 TL aralığında güncellediklerini dile getirdi. Bununla birlikte emekliler 25 Mart itibari ile bankalara rekor sayıda promosyon başvurusunda bulundular. Ardından sürece özel bankalar da dahil oldu ve promosyonlarla ilgili ciddi bir rekabet durumu ortaya çıktı.

Emekli maaşı banka promosyonu, emeklilerin maaşlarını aldıkları bankaya, maaşlarını 3 yıl boyunca oradan alacaklarına dair verdikleri taahhütle birlikte verilen prim olarak tanımlanabilir. 3 yılda bir tekrarlanır. Ve bankalar dönemsel olarak promosyona ilişkin kampanyalar düzenlerler. Son kampanya Yerel Seçim mitingleri sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

emekli-maasi-banka-promosyonu.webp

Buna göre kamu bankalarına 25 Mart - 30 Nisan 2024 tarihleri arasında başvuruda bulunanlara 8.000 - 12.000 TL emekli maaşı banka promosyonu verileceği belirtildi. 25 Mart'ta, özellikle Ziraat Bankası'nın rekor sayıda başvuru aldığı bilgisini sizlerle daha önce de paylaşmıştık.

Ardından 28 Mart itibari ile yapılan başvuruların promosyon ödemeleri yapılmaya başlanırken, sürece özel bankalar da dahil edildi. Bu durum promosyon üst sınırının ucunun açılmasına ve rekabetin artmasına neden oldu.

İNG, Yapı Kredi ve Akbank gibi bankalar 18.500 TL'ye varan promosyon ödemeleri yapmaya başladılar. 15.000 TL'yi üst sınır olarak belirleyen bankaların bazı şartları yerine getiren müşterilerine puan karşılığı promosyon vermeleri söz konusu oluyor. Söz konusu şartlar arasında ise ilk sırayı otomatik ödeme talimatlarının, emekli maaşının taşındığı bankaya verilmesi alıyor.

Emekliler maaşlarını bir bankaya taşıyıp, bu bankanın kredi kartlarından birini kullanmaya başladıklarında ise genellikle kredi kartı aidatı ödemiyorlar. EFT ücreti de emekli maaşını kendisinden alan bazı bankalar tarafından emeklilerden alınmıyor.

Banka promosyonu almak için son başvuru tarihi şimdilik 30 Nisan olarak belirtiliyor. Meb hocam olarak sürenin uzatılması halinde sizlere bilgi paylaşımı yapmayı sürdüreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum