YKS Nasıl Çalışılır? TYT Çalışırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kaç Soru Sorulacak? Sınav Süresi Ne Kadar Olacak?

YKS Nasıl Çalışılır? TYT Çalışırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kaç Soru Sorulacak? Sınav Süresi Ne Kadar Olacak?

YKS nasıl çalışılır? Üniversite sınavı ÖSYM tarafından 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak. İlk oturum TYT olarak da bilinen Temel Yeterlilik Testlerinden oluşacak. Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri derslerinden oluşacak olan TYT genel olarak pua hesaplamasına %40 oranında katkı sağlayacak. Peki adaylar TYT çalışırken nelere dikkat etmeli? Kaç soru sorulacak ve sınav süresi kaç dakika olacak? TYT neyi ölçüyor?

YKS nasıl çalışılır? ÖSYM tarafından 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde üç oturum şeklinde yapılacak olan üniversite sınavı için pek çok öğrenci çalışma prensibinde hatalar yapıyor. TYT ilk oturum olacağı için çalışmalarda o kısma ağırlık veren adaylar, 2. oturum olarak yapılacak olan ve lisans programlarına yerleştirilmek için kullanılacak olan AYT'ye ise yeterince çalışılmıyor.

Sınava yaklaşık 1.5 ay zaman kalmış iken YKS nasıl çalışılır? Üç oturumdan oluşacak olan Üniversite sınavında ilk oturum 8 Haziran 2024 Cumartesi sabah Temel Yeterlilik Testi olarak uygulanacak. Bu sınava tüm adaylar girecek ve Türkçe / Matematik ayrımı olmaksızın her sorudan mesul olacaklar. Dolayısı ile TYT puanının hesaplanabilmesi için öğrencilerin en az 0.5 ham puan almaları gerekiyor. Okuma, yorum yapabilme ve analiz etme yeteneklerini ölçen TYT, tüm puan türlerinin hesaplanmasına %40 oranında katkı sunuyor.

Temel Yeterlilik Testi, 120 sorudan oluşacak ve adaylara bunun için 165 dakika zaman verilecek. Sınavda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri derslerine ait sorular sorulacak. Sınav sırasında zamanı yönetmek çok önemli olacak.

TYT'de soruların cevaplarını bilmek dışında hızlı ve doğru çözebilmek de önemli olacak. Bu nedenle öğrenciler çalışırken dahi zaman tutarak çalışmalılar. Branş denemelerine ağırlık vermesi gereken öğrencilerin, sınav sırasında alt derslere ne kadar zaman ayıracaklarını önceden planlamaları oldukça önemli.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.