Fenomen Öğretmen Öğrencileri İçin Pek Çok Tehdidi Beraberinde Getirebilir

Fenomen Öğretmen Öğrencileri İçin Pek Çok Tehdidi Beraberinde Getirebilir

Fenomen öğretmen kavramı öğrenciler üzerinde pek çok olumsuz etkiyi beraberinde getirebilir. Uzmanlara göre özellikle yeni nesil bazı öğretmenlerin başvurduğu sosyal medya kullanım şekli olan fenomen öğretmenlik çocuklar üzerinde olumsuz etkiye sebep olabileceği gibi eğitimde otoritenin kaybedilmesine de neden olabilir. Fenomen öğretmenleri takip eden çocuklar ne gibi risklerle karşı karşıya kalabilirler? Ne gibi tehditler onları bekler?

Fenomen öğretmen kavramı son zamanlarda sosyal medyanın gündeminde yer alıyor. Pek çok veli çocuklarını sosyal medyadan uzak tutmaya çalışırken bazı yeni nesil öğretmenler sosyal medyanın gündeminde bazen kıyafetleri bazen de paylaştıkları öğrenci resim ve videolarla yer alıyor.

fenomen-ogretmen.jpg

Bazı uzmanlara göre yeni nesil öğretmenler eğitimde otoritenin bozulmasına neden olabilecek davranışlarda bulunuyor. Bu davranışlar arasında fenomen öğretmen olma eğilimi de yer alıyor.

Sosyal medyada fenomen olan öğretmenlerin binlerce takipçileri bulunuyor. Bu nedenle de paylaştıkları videolar çok sayıda kişi tarafından izleniyor. Bu videolar arasında öğretmenlerin öğrencileri ile olan iletişimlerinin yer almasının yanında, küçük yaştaki çocukların görüntü ve videoları da yer alıyor.

Sosyal medyada çocuklarla ilgili paylaşımların ebeveynler tarafından dahi yapılmasının sakıncalı olduğu uzmanlar tarafından dile getirilirken yeni nesil öğretmenlerin bu paylaşımları çocuk istismarına varan olumsuz sonuçlara neden olabileceği için kesinlikle tasvip edilmiyor.

Ayrıca fenomen öğretmenlerin öğrencileri kendilerine öğretmenlerini rol model olarak alacakları için, onların da kendilerine özgü kanallar açmaları söz konusu olabilir. Bununla birlikte özel hayatlarını ve mahremlerini paylaşmayı öğretmenlerinden öğrenebilirler. Tüm bu olumsuzluklar ise beraberinde, eğitimde otoritenin bozulması sonucunu getirecektir.

Çocukların sanal dünyada ayrı bir yaşam alanı oluşturma ve bu dünyanın içerik ve sunumlarını fırsata dönüştürme gibi eğilimlere yönelmelerine de neden olabilecek bu durum beraberinde onların suistimal ve taciz edilmelerine, siber zorbalık ve şantajlarla karşılaşmalarına da sebep olabilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.