YDS sınav başvuruları ne zaman alınacak?

YDS sınav başvuruları ne zaman alınacak?

ÖSYM tarafından ilk YDS oturum sonuçları açıklanmıştı. Bazı adaylar istedikleri puanı elde edemedikleri için ikinci oturumun ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. YDS ikinci oturumun başvuru tarihi ve sınav tarihinin ne zaman olacağını araştırıyorlar. Peki YDS sınav başvuruları ne zaman alınacak?

ÖSYM, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) 2024 ilkbahar dönemi sonuçlarını açıkladı. 2024-YDS/1 sınavı 24 Mart'ta gerçekleşti ve değerlendirme işlemleri tamamlandı.

İlk oturuma katılıp istedikleri puanı alamayan adaylar, yılın ikinci YDS oturumu olan 2024-YDS/2'ye odaklanmış durumdadırlar. İkinci oturum, 3 Kasım 2024'te yapılacak ve başvuruları 17-25 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacak.

ÖSYM tarafından eğitimle ilgili diğer önemli duyurular arasında, 2024-ALES/2 başvuruları, branş ve kontenjan dağılımı hakkında bilgiler ve öğretmen atamaları, KPSS lisans ve önlisans başvuru detayları yer alıyor. ÖSYM'nin sınav takvimi, başvuru süreçleri ve önemli tarihler eğitim gündemindeki önemli başlıklardan bazılarıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.