Sınavda kopya çeken öğrenciye hangi cezalar verilir

Sınavda kopya çeken öğrenciye hangi cezalar verilir
Öğrencilerin harıl harıl sınava ortak sınavlara hazırlandığı şu son günlerde çok sorulan ve maalesef çok karşılaşılan bir durum olan öğrencilerin kopya çekmesi olayında kopya çeken öğrencilere hangi cezalar verilir? Detaylar haberimizde...

Öğrencilerin sınavlarda kopya çekmeleri durumları maalesef sık rastlanan bir durumdur. İçinde bulunduğumuz ortak sınav haftasında öğrencilerin sınavlarda kopya çekmesi durumunda sınavda gözetmen öğretmen olarak bulunan öğretmenin tuttuğu tutanağı idareye vermesi süreci ile işlemler başlar.

Söz konusu öğrenciden durumla ilgili savunmasını alan disiplin kurulu başkanı yani müdür yardımcısı disiplin kurulunu toplar ve durumla ilgili olarak Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulu yani disiplin kurulu kararını verir. Söz konusu karar yönetmeliğin 55. maddesi gereği verilir.

Sınavlarda kopya çekmenin cezası 55. maddeye göre kınama cezasıdır. Disiplin kurulunda bulunan öğretmenlerin oylaması neticesinde oy birliği ile ceza verilen öğrencinin e-okul'daki yaptırımlar bölümüne disiplin cezası işlenir. İşlenen ceza neticesinde Eğer öğrenci takdir ve teşekkür alabilecek durumda ise sene sonunda kınama cezası aldığı için herhangi bir belki kendisine verilmez.

Meb Hocam / ÖZEL HABER