EKPSS Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır? TC İle Sorgulama Ekranı Açıldı Mı?

EKPSS Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır? TC İle Sorgulama Ekranı Açıldı Mı?

EKPSS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları adayların evlerinden çıkmalarına dahi gerek kalmadan T.C. kimlik numaraları ile öğrenilebiliyor. Peki sorgulama ekranına nasıl ulaşılır? Alınan sonuçlar kaç yıl geçerli olacak? Yerleştirme süreci nasıl ve neye göre uygulanacak?

EKPSS sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları 23 Mayıs 2024 Perşembe günü (Bugün) açıklanacak. Adaylar ÖSYM resmi internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecekler.

EKPSS Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

EKPSS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? EKPSS'ye girmiş olan adaylar, sınav sonuçlarına "sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden, T.C. kimlik numarası ve ÖSYM tarafından belirlenen aday şifreleri ile evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan erişim sağlayabilecekler.

Alınan EKPSS sonuçları dört yıl boyunca geçerli olacak. Ancak bu süre içerisinde, herhangi bir nedene bağlı olarak yeni bir EKPSS yapılmaz ise adayların almış oldukları sonuçlar, yeni bir sınav yapılıncaya kadar geçerliliğini koruyacak.

Alınan sonuçlarla birlikte yapılacak yerleştirme sürecinde adayların EKPSS puanları ile birlikte, eğitim durumları, cinsiyetleri, mezuniyet alanı gibi kriterler dikkate alınacak. Herhangi bir tutarsızlık olması halinde, yapılan yerleştirme iptal edilebilecek.

Adayların yerleştirme süreçleri, yapmış oldukları tercih ve almış oldukları puana göre olacak. Aynı tercihi yapan adayların puanları ilk kriter olarak değerlendirilecek. Sonrasında ilk olarak hangi aday diploma almış ise onun yerleştirme işlemi yapılacak. Son aşamada ise bu kriter de eşitse adaylardan yaşı büyük olan işe alınacak.