Bebeği Olan Ailelere PTT Maaş Gibi Ödeme Yapıyor! Birçok Aile Bundan Habersiz

PTT ve kaymakamlık aracılığı ile ailelere ilaç gibi gelecek olan yardımlar hakkında duyurular yapıldı.

PTT ve kaymakamlık aracılığı ile ailelere ilaç gibi gelecek olan yardımlar hakkında duyurular yapıldı. Buna göre bebeği olan ailelere yönelik olarak maaş ödemesi gibi her ay düzenli olarak destek ödemesi yapılacak. Uzun zamandan bu yana verilecek olan destek ödemesi hakkında birçok aile bilgi sahibi değil. Bu yüzden destek ödemelerinden çoğu hak sahibi faydalanamıyor. Birilerine süreler arasında başvuru yapanlara aylık olarak ödenecek sosyal destek ilgili hesaplara aktarılacak.

0 Yaş ve 2 Yaş Aralığındaki Çocuk Sahipleri Faydalanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uzun süreden bu yana ödenen sosyal destekler kapsamında çocuğu olan ailelere ödeme yapılacağı bilgisi paylaşıldı. 0 yaş ve 2 yaş aralığındaki çocuğu olan ailelere yönelik 400 TL olarak hesaplara aktarılan sosyal yardım desteği sayesinde çocukların ihtiyaçları karşılanabilecek.

Ancak bilinmesi gereken bir nokta var ki aylık olarak 200 TL olan ödeme 2 ayda bir ₺400 olarak hesaplara aktarılıyor. Çoklu doğum desteği olarak yapılan bu desteğin başvuru şartları ve detayları ise aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı’nın sitesinde yer alıyor. Türkiye’de birçok hak sahibi hakkını bilmezken birçok vatandaş da bu yardımdan faydalanamıyor.

Doğum yapan annelere yönelik yapılan bu destek sayesinde 0-2 yaş dönemindeki bebeklik ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Aylık olarak ödenecek 200 TL tutarındaki ödemeden faydalanmak için ise bazı şartlar aranıyor. Bu şartların başında ise Dar gelirli olmak ve eve giren maaşın belirli bir oranda olma zorunluluğu da aranıyor. Çoğul doğum yardımına başvuru yapmak için ise e-devlet üzerinden başvuru yapmak şart koşuluyor.

Sitede açıklanan şartları taşıyan vatandaşlara yönelik olarak 2 aylık dönemlerle ₺400 tutarındaki yardım ödemesi hesaplara aktarılacak. Hane içerisinde söz konusu kişi başına düşen maaşın asgari ücretin üçte biri ya da daha altında olması durumunda çoklu doğum yardımı kapsamında yapılan bu yardım projesine dahil olabilmek mümkün hale geliyor. Hanede çalışan bir kişi var ise bu destek ödemesinden de o kişi faydalanamıyor. Destek ödemesinden faydalanmak için e-devlet üzerinden başvuru yapmak yetiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri