Sınav görev ücretlerine zam!

Sınav görev ücretlerine zam!
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen YKS sınavında görevli öğretmen sayısı bir hayli düşüktü. Öyle ki, sağlık çalışanları ve kamu kurumlarından bazı memurların görevlendirildiği gündeme taşınan sınavda buna rağmen sınıflarda gözetmen yoktu. Bu duruma gerekçe ise sınav görev ücretlerinin düşük olması.

Özellikle ÖSYM’nin sınav görev ücretlerinin düşüklüğü tüm öğretmenlerin gündeminde yer alıyor. Sınav görev ücretlerinin düşüklüğünden yakınan öğretmenler artık görev almak istemiyor. Her sınavda biraz daha azalan görevli öğretmen sayısı ise bu duruma en bariz örnek olurken öğretmenler sınav görev ücretlerine zam talep ediyor.

Geylan’dan sınav görev ücretlerinin düşüklüğüne tepki!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’da öğretmenlerin bu sesine ortak olarak öğretmenlerin sınav görev ücretlerinin düşüklüğüne dair yeni açıklamalarda bulundu.

Geylan açıklamalarında sınav görev ücretlerini belirleyenlere seslenerek öğretmenlerin görevli ücretlerinin evlere bir saatliğine çağrılan usta/çırak ücretleri ile karşılaştırılmasını söyleyerek ücretlerin düşüklüğüne dikkat çekti.

Geylan açıklamasında;

‘’ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda gözetmen ve oturum başkanlarının ücretlerini belirleyenlere sesleniyorum:

En ufak bir tadilat/tamirat işlemi için evinize çağırdığınız işçiye verdiğiniz bir saatlik ücretle, çok önemli bir sınavda saatlerce görev verdiğiniz meslektaşlarımıza yaptığınız ödemeleri bir karşılaştırın bakalım!

Vicdani muhasebenizi çok merak ediyorum…

Dün ve bugün yapılan #YKS de görevli bulma sorunu yaşamadık mı?

Bu kafayla gidersek, problem içinden çıkılamaz düzeye gelecektir.

El insaf diyoruz!’’ ifadeleri ile konuya dair tepkisini ortaya koydu.