Sendika İkramiyeleri Ne Zaman Tam Yatacak?

Sendika İkramiyeleri Ne Zaman Tam Yatacak?

Anayasa mahkemesinin 18 Ocak'ta verdiği karardan bu yana geçen iki maaş döneminde sendikalı kamu personeli toplu sözleşme ikramiyesini eksik almaktadır. Peki ne zaman söz konusu durum düzelecektir? Eksik alınan tutarlar toplu olarak ödenecek mi? Detaylar haberimizde...

Anayasa Mahkemesinin 18 Ocak'taki kararı gereği 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da yer alan bazı maddeler iptal edilmişti. İptal hükmü verilen maddeler arasında, memurların toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için yüzde 2 barajını geçen sendikalar bünyesinde olmaları gerekliliğini şart koşan madde de var.

kamu-personeli-toplu-sozlesme-ikramiyesi.jpegAnayasa mahkemesinin yürürlükten kaldırdığı madde gereği yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olan personele önceki aylarda yatan toplu sözleşme ikramiyesi 347 TL eksik yatmaya başladı.

Türj Eğitim Sen ve Eğitim Bire Sen gibi sendikaların bayram sonrasında yapacağı itirazlar sonucunda kamu personelinin geriye dönük alamadıkları toplu sözleşme ikramiyesinin alınabilmesi durumu da söz konusu olacaktır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

17 Yorum