Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alımı: 1 sözleşmeli personel alınacak! Son başvuru 16 Nisan

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alımı: 1 sözleşmeli personel alınacak! Son başvuru 16 Nisan
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alımı: 1 sözleşmeli personel alınacak! Son başvuru 16 Nisan

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın Ek 2'nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre 1 (bir) sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Alınacak personel, Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosunda istihdam edilecektir.

Adaylar, insan hakları ve eşitlik konularında çalışma yapacakları için, ilgili alanda tecrübeleri bulunması tercih sebebidir. Başvuru yapacak adayların, belirli şartları taşıması gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI

turkiye-insan-haklari-ve-esitlik-kurumu-personel-alimi-1-sozlesmeli-personel-alinacak-son-basvu (2)

Başvuru yapacak adayların genel ve özel şartları karşılamaları gerekmektedir. Genel şartlar arasında, 657 sayılı Kanun'un 48'inci maddesinde belirtilen koşulları taşımak ve mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmamak yer alır. Ayrıca, son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını (doğum tarihi 01.01.1988 sonrası olanlar) doldurmamış olmak da genel şartlar arasında bulunur.

Özel şartlar arasında ise, adayların ön lisans mezunu olmaları, KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları, en az 3 yıllık tecrübeye sahip olmaları, silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmaları, gece ve gündüz, iç ve dış mekanda vardiya sisteminde çalışmaya engel durumlarının bulunmaması, belirli bir boy uzunluğuna ve kiloya sahip olmaları gibi koşullar yer alır.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLANDIRILMASI

Başvuruların incelenmesi sonucunda, genel ve özel şartları sağlayan adaylar arasından en yüksek puan alan aday ilgili pozisyona yerleştirilecektir. Puanların eşit olması durumunda ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan belgeye göre daha fazla iş tecrübesine sahip olan adaya öncelik verilecektir. Eşitliğin devam etmesi halinde ise, bilgisayar kurası ile sonuç belirlenecektir. Başvuruda beyan edilen e-posta adresine yapılan bildirimde belirtilen süre içinde göreve başlamayan adaylar, hakkından feragat etmiş sayılacaktır. Boş kalan pozisyonlara, aynı usulle sıradaki adayların ataması yapılmak suretiyle pozisyon doldurulabilecektir. Başvuru sahiplerine, e-posta bildirimi dışında herhangi bir tebliğde bulunulmayacaktır. Nihai sonuçlar, ilgili internet adresi üzerinden yayınlanacaktır. Adayların sonuçları takip etmekten sorumlu olmaları gerekmektedir.