Sağlık Bakanlığı personel alımı yapıyor! 31.600 kişi alınacak: 3 nisanda başvurular bitiyor

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapıyor! 31.600 kişi alınacak: 3 nisanda başvurular bitiyor
Sağlık Bakanlığı personel alımı yapıyor! 31.600 kişi alınacak: 3 nisanda başvurular bitiyor

Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında 31.600 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapacaktır. Alımlar Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile gerçekleştirilecektir. Başvuruların son tarihi ise 3 Nisan 2023'tür.

Sözleşmeli sağlık personeli alımı kapsamında istihdam edilecek sağlık personeli ve pozisyonları, Başbakanlık tarafından yayımlanan ilgili yönetmelik ve ilan edilen kadrolar doğrultusunda belirlenmiştir. Başvurular tamamlandıktan sonra ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme sonucunda yerleştirilen adaylar, belirtilen süre içerisinde istenilen belgeleri teslim etmek zorundadır. Belgelerini teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

BAŞVURUYA DAİR AÇIKLAMALAR

saglik-bakanligi-personel-alimi-yapiyor-31600-kisi-alinacak-3-nisanda-basvurular-bitiyor

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonları ve başvuru şartları KPSS-2023/5 Tercih Kılavuzu'nda yer alacaktır. Kılavuz, ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacaktır. Adayların başvuru yapmak istedikleri pozisyonlar için belirlenen başvuru şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Başvurular, KPSS-2023/5 Tercih Kılavuzu'nda belirtilen şekilde yapılacaktır. Başvurular, adayların tercihlerini ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında yapmaları gerekmektedir. Tercihler ÖSYM'nin internet sitesinden veya ilgili belirtilen yerlerden yapılabilir. Adayların tercihleri ve KPSS puanları esas alınarak, belirlenen pozisyonlar için sözlü veya uygulamalı sınavlar yapılabilir. Sözlü veya uygulamalı sınavlarda başarılı olan adaylar, sözleşmeli personel olarak çalışmaya hak kazanacaklardır.

BAŞVURU ADRESİ

Adaylar tercihlerini 28 Mart 2023 - 03 Nisan 2023 tarihleri arasında T.C. Kimlik Numarası ve şifresini kullanarak ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapabilirler. ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sağlık Bakanlığı, 31.600 sözleşmeli sağlık personeli alımı için yapılan merkezi yerleştirme sonuçlarını ilan edecektir. Alımlar, belirtilen şartları taşıyan adaylar arasından KPSS puan sıralaması dikkate alınarak yapılacaktır. Sağlık Bakanlığı, tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra yerleştirme yapan adayların listesini yayımlayacaktır.