Polis Akademisi Başkanlığı alım yapıyor: Öğretim üyesi ve elemanı alınacak! Son başvuru 1 Nisan..

Polis Akademisi Başkanlığı alım yapıyor: Öğretim üyesi ve elemanı alınacak! Son başvuru 1 Nisan..
Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Polis Akademisi, çeşitli alanlarda görev yapacak öğretim üyeleri ve elemanları için 2022 yılı KPSS puan sıralaması esas alınarak toplamda 67 kişilik alım yapacak..

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, çeşitli birimlerinde istihdam edilmek üzere öğretim elemanı alımı yapacağını duyurdu. İlgili birimler İç Güvenlik Fakültesi, Adli Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Trafik Enstitüsü Müdürlüğü, Yabancı Diller Bölümü, Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu, İzmir Rüştü Ünsal PMYO, Kastamonu PMYO, Kırıkkale PMYO, Kırşehir PMYO, Samsun 19 Mayıs PMYO, Sivas PMYO, Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ve Trabzon Şehit Meriç Alemdar POMEM Müdürlükleri olarak belirtilmiştir.

Adaylar için toplam 75 öğretim elemanı kadrosu açılmış olup, bu kadrolardan Profesör unvanlı bir kişi, Doktor Öğretim Üyesi unvanlı bir kişi, Öğretim Görevlisi unvanlı 59 kişi ve Araştırma Görevlisi unvanlı 14 kişi alınacaktır. Başvuru süreci açıktan atama ve naklen atama olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

polis-akademisi-baskanligi-alim-yapiyor-ogretim-uyesi-ve-elemani-alinacak-son-basvuru-1-nisan

Başvuru şartları Anayasanın 132'nci maddesi, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 2914 sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu, 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddeleri ile Akademi web sayfasında yayınlanan Polis Akademisi Öğretim Elemanlığına Atama ve Yükseltme Kriterleri çerçevesinde belirlenmiştir. Başvuru şartları, atama kriterleri ve diğer detaylar Akademi web sayfasında yer almaktadır.

SON BAŞVURU 1 NİSAN

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan İlan Bilgileri'ne www.pa.edu.tr adresinden ulaşılabilir. İç Güvenlik Fakültesi, Adli Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Trafik Enstitüsü Müdürlüğü, Yabancı Diller Bölümü ile Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), İzmir Rüştü Ünsal PMYO, Kastamonu PMYO, Kırıkkale PMYO, Kırşehir PMYO, Samsun 19 Mayıs PMYO, Sivas PMYO, Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ve Trabzon Şehit Meriç Alemdar POMEM Müdürlükleri için yapılacak olan Öğretim Elemanı alımı ile ilgili tüm detaylar bu adres üzerinden öğrenilebilir. Adayların başvuru yapmaları için belirlenen son tarih 1 Nisandır.