ÖSYM personel alım ilanı: 30 sözleşmeli alınacak! Son başvuru 20 Nisan

ÖSYM personel alım ilanı: 30 sözleşmeli alınacak! Son başvuru 20 Nisan
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 30 sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Başvurular, 20 Nisan 2023 tarihine kadar kabul edilecektir..

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında 30 sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Alımlar, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Alımlar KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak yapılacak olup, toplam 30 sözleşmeli personel alınacaktır.

İlan edilen münhal pozisyonlar için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları ve özel şartları sağlaması gerekmektedir. Belirtilen özel şartlara göre, başvuracak adayların nitelikleri de dikkate alınacaktır. Başvurular, ilgili tarihler arasında yapılabilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın açık olan sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapacak adayların belirli özel şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

1- Ön lisans mezunları için 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS (B) Grubu KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almaları, ortaöğretim mezunları için ise KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almaları gerekmektedir. Bu şartlar sağlandığında, en yüksek puandan başlayarak alınacak sözleşmeli personel sayısı kadar aday arasına girilecektir.

2- Başvuru yapacak adayların, ilanda belirtilen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekmektedir.

3- Son başvuru tarihi itibarıyla adayların 30 (otuz) yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Başvuru yapacak adayların bu özel şartları karşılamaları gerekmekte olup, son başvuru tarihi itibarıyla belirtilen şartlara uygun olan adaylar başvuru yapabilirler.

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

osym-personel-alim-ilani-30-sozlesmeli-alinacak-son-basvuru-20-nis

Sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden 06.04.2023 - 20.04.2023 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvuru süresi içerisinde posta yoluyla veya şahsen yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular sırasında adayların istenilen belgeleri eksiksiz olarak sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Başvuru sırasında eksik belge yüklenmesi veya belge yüklenmemesi nedeniyle adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Başvuru sonuçları, ÖSYM tarafından ilan edilecek olup başvuru sahiplerine yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır. Başvuru sonuçları ÖSYM'nin web sitesi ve Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden açıklanacaktır. Başvuru sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, ilan edilen tarihler arasında ÖSYM'nin web sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak itirazlarını yapabileceklerdir. Başvuru yapacak adaylar, başvuruları ile ilgili olarak ÖSYM'nin belirleyeceği tarih ve yerlerde sınavlara girmeleri gerekmektedir. Sınavlara katılmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.