MİT 2023 başvuruları başladı: 6 farklı dalda personel alınacak! Kimler başvuru yapabilir?

MİT 2023 başvuruları başladı: 6 farklı dalda personel alınacak! Kimler başvuru yapabilir?
MİT 2023 başvuruları başladı: 6 farklı dalda personel alınacak! Kimler başvuru yapabilir?

İstihbarat uzmanları, ülkemizin milli güvenliğini tehdit edebilecek iç ve dış kaynaklı tehlikelerin önlenmesi, terörizmle mücadele edilmesi, yabancı ülkelerin istihbarat faaliyetlerine karşı önlem alınması, dış politika hedeflerine uygun olarak uluslararası alanda yaşanan siyasi, ekonomik, sosyal, askeri ve teknolojik gelişmelerin takibi gibi görevleri yerine getiren çalışanlardır.

MİT personellerinin maaşları, pozisyonlarına, deneyimlerine ve eğitim seviyelerine göre değişebilmektedir. MİT, personellerine yüksek maaşlar ödemektedir. Ayrıca, personellerine sağladığı diğer sosyal haklar ve avantajlar da oldukça geniş kapsamlıdır. Başvuru süreci devam eden MİT personel alımı hakkında daha fazla bilgi almak isteyen adaylar, MİT resmi internet sitesinde yer alan ilanlardan veya İnsan Kaynakları biriminden detaylı bilgi edinebilirler.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

2023 Yılı MİT Personel Alımları Kontenjanları Nedir?

  • İstihbarat Uzmanı,
  • Dil Uzmanı,
  • Koruma ve Emniyet Memuru,
  • Mühendis,
  • Tekniker,
  • İHA Sistemleri Pilotu.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

mit-2023-basvurulari-basladi-6-farkli-dalda-personel-alinacak-kimler-basvuru-yapabilir (2)

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı, MİT personeli olarak çalışmak isteyenlerin en önemli kriterlerinden biridir. Kamu haklarından mahrum olmama koşulu da adayların güvenilirliğini göstermesi açısından önemlidir. Ayrıca, sağlık koşullarının uygun olması, personellerin görevlerini tam kapasiteyle yerine getirebilmeleri için önemlidir. Askerlik durumunun olmaması veya askerliğini yapmış olması da adayların niteliği açısından dikkate alınan bir faktördür. Son olarak, iş disiplinine uygun olmak, çalışma ortamında verimliliği arttırmak için gereklidir.

ÖZEL ŞARTLAR

MİT personel alımı sürecinde, farklı pozisyonlarda görev yapacak adaylardan farklı başvuru şartları aranmaktadır.

Mühendis alımı için, adayların lisans seviyesinde Bilgisayar, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Matematik veya Fizik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca, 34 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Dil Uzmanı alımı için, üniversitelerin İngilizce, Fransızca, Almanca dilleri için, ilgili dilde Mütercim-Tercümanlık, Dilbilim, Çeviribilim, Edebiyat bölümleri veya öğretmenlik örgün lisans programlarından mezun olunması gerekmektedir. İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dilleri için ise en az 4 yıllık eğitim veren bir okuldan mezun olunması gerekmektedir. Adayların, 40 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

İstihbarat Uzmanı alımı için, herhangi bir lisans eğitimi veren 4 yıllık bölümlerden mezun olunması gerekmektedir. Adayların, 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Koruma ve Emniyet Memuru alımı için, kadın ve erkek adaylar için farklı şartlar aranmaktadır. Erkek adaylar, herhangi bir ön lisans bölümünden mezun olmalı ve 26 yaşını, lisans mezunları ise 29 yaşını tamamlamamış olmalıdır. Kadın adaylar ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu veya Spor Bilimleri Fakültesinin herhangi bir bölümünden mezun olmalı ve 29 yaşını doldurmamış olmalıdır.