Milli Savunma Bakanlığı personel ilanı: 57 sürekli işçi alınacak! Son başvuru 10 Nisan

Milli Savunma Bakanlığı personel ilanı: 57 sürekli işçi alınacak! Son başvuru 10 Nisan
Milli Savunma Bakanlığı 57 işçi alımı için başvurular açılmıştır. İlan edilen pozisyonlara başvuru yapmak isteyen adaylar, 10 Nisan 2023 tarihine kadar başvurularını tamamlamalıdırlar..

MSB Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı taşra teşkilatının belirtilen birimlerinde çalıştırılmak üzere, 4857 sayılı İş Kanunu ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 57 sürekli işçi alımı yapacaktır. Kura ile belirlenen asil adaylar, mesleki bilgi ve beceriler konusunda sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Adayların sözlü sınav öncesi teslim edecekleri belgeler, teslim yeri ve tarihi ile diğer detaylar https://www.ant.gov.tr/ internet sitesinde duyurulacaktır. Adayların sundukları belgeler sınav komisyonu tarafından incelenir. Gerekli belgeleri eksiksiz olarak sağlayan adaylar sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sözlü sınavın tarihi ve yeri https://www.ant.gov.tr/ internet sitesinde duyurulacak olup , adaylara ayrıca posta yolu ile tebligat yapılmayacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

milli-savunma-bakanligi-personel-ilani-57-surekli-isci-alinacak-son-basvuru-10-nisan (2)

Sürekli işçi alımı için belirlenen genel şartlar şunlardır:

  1. Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı vatandaş olmak,
  2. Kamu haklarından mahrum bırakılmamış bulunmak,
  3. Askerlik hizmeti ile bağlantısı bulunmamak (askerliğini tamamlamış ya da tecilli durumda olmak),
  4. Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekli, yaşlılık veya engelli maaşı almamak,
  5. Başvuru sürecinin bitiş tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak,
  6. Başvuru sürecinin başlangıç tarihi itibarıyla 35 yaşından gün almamış olmak (05/04/1989 ve sonrasında doğanlar başvuruda bulunabilecektir),
  7. Ortaöğretim düzeyinde bir eğitim kurumundan mezun olmak,
  8. Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi, kasten işlenen bir suç nedeniyle bir yıl veya daha fazla hapis cezasına çarptırılmamış olmak; ayrıca devlet güvenliği, Anayasa ve düzen suçları, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtekarlık, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma, suç geliri aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkumiyet hükmü bulunmamak,
  9. Kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin disiplin yönetmeliklerine göre görevinden veya meslekten çıkarılmamış olmak.
  10. İşin sürekli yapılmasına engel teşkil edecek akıl hastalığı bulunmamak (Atanmaya hak kazanan adaylardan belge talep edilecektir),
  11. Kamu kurumlarına işçi alımında uygulanacak yönetmeliğin 5. maddesi gereği öncelik hakkı olan adaylar için; bu durumları başvuru sırasında işe yerleştirme lehine tek başına hak doğurmayacak olsa da, aynı maddenin altıncı fıkrası saklı kalmak kaydıyla öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) web sitesi aracılığıyla online biçimde 05-10 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir (birebir, posta veya e-posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir). Her aday, İŞKUR'un web sitesinde duyurulan işletme listesinden yalnızca bir meslek için başvuruda bulunabilecektir.