Mersin Üniversitesi alım ilanı: 17 sürekli işçi alınacak! Son başvuru 9 Nisan

Mersin Üniversitesi alım ilanı: 17 sürekli işçi alınacak! Son başvuru 9 Nisan
Mersin Üniversitesi, bünyesinde değerlendirilmek üzere 17 işçi istihdam edecektir. Başvurular İçin Son Tarih 9 Nisan 2023'tür..

Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı birimlerde sürekli işçi pozisyonlarında görevlendirilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/D maddesi çerçevesinde ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine göre istihdam edilecek olan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" doğrultusunda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla belirtilen tabloda yer alan sayıda sürekli işçi alımı gerçekleştirilecektir.

Belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışacak olan "Sürekli İşçi" alımı için, başvuru süreci başlamış olup, başvurular İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, alım sürecinde adayların başvurularını dikkatle değerlendirecek ve işe alınacak personelde aranan niteliklere uygun olan adayları belirleyecektir. İşe alınan personel, Mersin Üniversitesi bünyesinde çeşitli birimlerde görevlendirilecek olup, üniversitenin hizmet kalitesine katkıda bulunacaklardır.

BAŞVURU KOŞULLARI

mersin-universitesi-alim-ilani-17-surekli-isci-alinacak-son-basvuru-9-nisan (2)

Adaylar, başvuru yaparak Üniversitenin iş yerlerindeki vardiyalı çalışma düzenini kabul etmiş sayılır ve vardiyalı çalışmaya engel bir durumlarının olmaması gerekmektedir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan veya şartları taşımadığı sonradan anlaşılan adayların, ilan/sınav/göreve başlama süreçlerinin her aşamasında Üniversite yönetimi tarafından işe kabulleri iptal edilecektir. Her aday, İŞKUR'da yayınlanan listede sadece tek bir iş pozisyonu için başvuru yapabilir. Birden fazla başvuruda bulunanların tüm başvuruları reddedilecektir. İşe alınacak adaylar, başvuranlar arasından noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek olup, işçi sayısının 4 katı kadar asil ve yedek aday seçilecektir. İŞKUR tarafından Rektörlüğe yönlendirilen adaylar, Üniversite Personel Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan "Evrak İnceleme Komisyonu" ile değerlendirilerek mülakat sınavına girmeye hak kazananlar Mersin Üniversitesi internet adresinde duyurulacaktır.

İŞKUR aracılığıyla yapılacak sürekli işçi alımına ilişkin tüm duyurular, Üniversitenin web sitesinde https://mersin.edu.tr adresinden yayınlanacaktır. Mülakata hak kazanan adaylara ayrıca yazılı bildirim yapılmayacak olup, aday listesi Üniversitenin web sayfasında "Duyurular" kısmında ilan edilecektir. Tüm iş pozisyonları için mülakata girmeye hak kazanan adaylar, "Mülakat-Değerlendirme Komisyonu" tarafından sözlü sınava tabi tutulacak ve başarılı adaylar asil ve yedek listelerde yer alacaktır. Asil ve yedek listeler, 20. maddeye göre ilan edilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının disiplin mevzuatına göre görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. İşe başlamaya hak kazanan adaylar, işe başlatma ve hizmet akdi imzalamak üzere çağrıldıklarında, tebliğ tarihinden itibaren 3 iş günü içinde davete uymalıdırlar. Aksi takdirde, yerlerine yedek adaylar aynı usul ile çağrılacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ

Sürekli işçi pozisyonlarına dair ilan, İŞKUR web sitesinde 05.04.2023 - 09.04.2023 tarihleri arasında yayınlanacak ve uygun niteliklere sahip adayların başvurularını Mersin İş Kurumu İl Müdürlüğüne / Hizmet Merkezine bizzat veya www.iskur.gov.tr üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.