İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa alım ilanı: 105 sözleşmeli personel alınacak! Son başvuru 21 Nisan

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa alım ilanı: 105 sözleşmeli personel alınacak! Son başvuru 21 Nisan
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, 105 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 21 Nisan 2023 tarihine kadar yapılabilecektir..

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü, sağlık birimlerinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) fıkrası uyarınca sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Bu kapsamda, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar" hükümleri doğrultusunda, ek 2. maddenin (B) fıkrası gereği 2022 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak, aşağıda belirtilen pozisyonlar için sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

Söz konusu sözleşmeli personel alımı, üniversitenin sağlık birimlerinde görev yapmak isteyen adaylara büyük bir fırsat sunmaktadır. Başvuru yapacak adayların, ilgili pozisyonlar için gerekli nitelikleri sağlamaları ve son başvuru tarihi olan 21 Nisan 2023 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI

istanbul-universitesi-cerrahpasa-alim-ilani-105-sozlesmeli-personel-alinacak-son-basvuru-21-nis (2)

Başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olması gerekmektedir. Ayrıca, çeşitli KHK'lar ile kamu görevinden çıkarılmış olanlar başvuruda bulunamazlar. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamış olmak da başvuru koşulları arasındadır. Adayların, halihazırda İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa personeli olmamaları, tüm pozisyonlar için haftalık çalışma süresinin 40 saati aşmayacak şekilde ilgili birimin yönetimi tarafından belirlenecek saatlerde görev yapma (gece dahil) şartını kabul etmeleri, vardiyalı çalışmasına engel durumu bulunmamaları ve "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın Yeniden İşe Alınma başlıklı Ek 1 inci maddesinin (b) fıkrasına aykırı durumlarının olmaması da başvuru koşulları arasındadır.

Ayrıca, 5917 sayılı Kanunun 47. Maddesi'nin 5. fıkrası (A) 2 bendi gereğince, 4-B sözleşmeli personel olarak çalışırken istifaen görevinden ayrılarak sözleşmesi feshedilenler, fesih tarihinden itibaren 1 yıl süre geçmeden başvuruda bulunamazlar. Belirtilen öğrenim düzeylerinin birinden mezun olan adayların, aranan nitelikleri taşımaları ve belgelendirmeleri gerekmektedir. Ayrıca, adayların ilgili 2022 KPSS (B) grubu puan türüne sahip olmaları gerekmektedir. Ortaöğretim mezunları için 2022 KPSS-P94, ön lisans mezunları için 2022 KPSS-P93, lisans mezunları için 2022 KPSS-P3 puan türü esas alınacaktır.

BAŞVURU ADRESİ

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü, sözleşmeli personel alımı için başvuruların sadece https://personelbasvuru.iuc.edu.tr internet adresi üzerinden online olarak yapılacağını duyurur. Başvurular, ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde mesai bitimine kadar yapılabilir. Her aday sadece bir pozisyon için başvurabilir ve aranılan nitelik kodu belirtilmelidir. Birden fazla başvuru yapıldığı takdirde her iki başvuru da geçersiz sayılacaktır. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvurular posta ile ya da şahsen kabul edilmeyecektir. Başvuruların tamamlanmamış olması, eksik veya okunaksız belgelerin yüklenmiş olması ya da adayların nitelikleri uygun olmaması halinde başvuruları kabul edilmeyecektir.