İş arayanların dikkatine! 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapılacak. Başvurular başladı bile!

İş arayanların dikkatine! 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapılacak. Başvurular başladı bile!
Sağlık Bakanlığından yeni iş ilanı haberi geldi. 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapılacağı açıklandı. Başvuruların ise bugünden itibaren başladığı bilgisi verildi. İşte tüm detaylar..

Sağlık bakanlığı tarafından yapılacak olan alım için karar, Resmi Gazete’de üzerinden yayımlandı. Peki alımlar hangi branş üzerinden olacak? Başvuru bitiş tarihi ne zaman? Başvuru şartları neler?

Sürekli işçi alımı ile ilgili detaylar

İş arayan kişilere duyuru Sağlık Bakanlığı tarafından geldi. Sağlık Bakanlığı bünyesine 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapılacağı konusunda açıklama yapıldı. Bakanlığın söz konusu kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapılacağı haberinin ardından iş arayan kişiler birçok soruya yanıt aradı. 10 bin 900 sürekli işçi alımı için belirlenen kadrolar ise şu şekilde yer almaktadır;

4 bin 958 Temizlik Görevlisi, 3 bin 386 Güvenlik Görevlisi (silahsız), 747 Klinik Destek Elemanı (hastane), 520 Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi, 279 Eektrikçi, 195 İnşaat Boyacısı, 130 Marangoz, 277 Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, 258 Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elamanı ile 150 Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek elemanı olmak üzere tam tamına 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapılacağı resmi gazete üzerinden yayımlandı.

Başvurular ne zaman yapılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 10 bin 900 sürekli işçi alımı için başvuru şartları ve başvuru başlangıç ve bitiş tarihi ise şu şekilde yer alıyor; Başvurular, 22-27 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) ‘esube.iskur.gov.tr’ sitesi üzerinden yapılacağı bilgisi verildi. Ayrıca söz konusu olan alımlar için ek bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre Bakanlığın ihtiyaç duyduğu hizmet türü ve mesleklerdeki alımlar il düzeyinde karşılanması yoluna gidileceği bilgisi verildi. Bu sebepten dolayı da başvuru işlemleri sırasında kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacağı konusunda bilgi verildi. Ayrıca Her aday söz konusu alınmalar için ilan edilen kadrolardan sadece bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapabileceği konusunda açıklama yapıldı.